Putyin szerint Zelenszkij „a zsidó nép szégyene”

2023. június 16. 20:03

A Jerusalem Post szerint az ukrán elnök a világ egyik legbefolyásosabb zsidó származású emberévé vált.

2023. június 16. 20:03
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken egy szentpétervári gazdasági fórumon szidalmazta Zelenszkijt zsidó gyökerei miatt, azt állítva, hogy egyes zsidók a hitük szégyenének tartják őt – számolt be a hírról a Jerusalem Post.

– hangsúlyozta az orosz elnök, aki a beszámoló szerint tapsot kapott megjegyzéséért.

Vlagyimir Putyin a témát a moderátor, Dmitrij Simes politológus kérdésére hozta fel, aki arról beszélt, hogy a Nyugat nem érti, miért vádolja a Kreml nácizmussal az ukrán vezetést, amikor Zelenszkij zsidó.

Putyin aztán arról beszélt, hogy Ukrajna területén a holokauszt során 1,5 millió zsidót öltek meg. „Hogyan lehetne ezt tagadni?” – kérdezte az orosz elnök.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter néhány hete egy olasz tévécsatornának azt mondta, hogy Zelenszkij „zsidó származású náci”.

Az ukrán elnöki hivatal eddig nem kommentálta Putyin szavait.

A Jerusalem Post szerint az ukrán elnök zsidó szülők gyermekeként született Krivoj Rogban, és a világ egyik legbefolyásosabb zsidó származású emberévé vált, amióta országának orosz megszállása a nemzetközi reflektorfénybe emelte.

 

Nyitókép: Mandiner-archív

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. július 07. 01:56
Soros is a zsidó nép szégyene Izrael szerint. Kinek a javára dolgoznak mindketten? A zsidók javára? Nahát...
kerekperec
2023. június 17. 11:06
A szabad világ szerint Putyin az Orosz anyák szégyene ! Tessék !
fapipa
2023. június 17. 10:42
Nekem az tűnt fel, hogy Dolfi és Sztalin után a mi kis Grününk is mennyire vonzódik militári szerkóért. Nyilván ez is a drámai főszerep része.
B_kanya
2023. június 17. 07:42
Tűpontos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!