Zelenszkij: Ezek a nagy hatótávolságú rakéták győzelemhez segítenek bennünket (VIDEÓ)

2023. június 01. 21:14

Az ukrán elnök személyesen is köszönetet mondott a brit miniszterelnöknek az Ukrajnának nyújtott segítségért.

2023. június 01. 21:14
null

Az ukrán elnök arról számolt be Twitter-oldalán, hogy újabb egyeztetést folytatott Rishi Sunak brit miniszterelnökkel. Zelenszkij úgy fogalmazott: „mindig örülök, ha Ukrajna igaz barátjával, az Egyesült Királyság miniszterelnökével beszélhetek. Rishi Sunakkal 
ezek mindig nagyon tartalmas találkozók, amelyeknek hathatós eredménye van a közös biztonságunk érdekében!”

Az ukrán vezető ezután ismertette, hogy nemrég Storm Shadow nagy hatótávolságú rakétákat kaptak az ukrán erők. „Ezek pontosan azok a fegyverek, amelyekre ma szükségünk van.

– hangsúlyozta.

Légpajzsot kell létrehozni az ukrán városok felett

Zelenszkij szólt arról is, hogy tájékoztatta Sunakot a frontvonalon kialakult helyzetről. „A lakosságunk és a polgári infrastruktúra védelme érdekében »légpajzsot« kell létrehozni az ukrán városok felett” – ismertette.

Ezután arról beszélt, hogy a brit politikussal megvitatták Ukrajna elvárásainak kérdését a vilniusi NATO-csúcstalálkozóval kapcsolatban. „Fontos, hogy Ukrajna egyértelmű jelzést kapjon a szövetségi tagság kilátásairól, ami újabb motivációs tényező lesz Ukrajna fegyveres erői és az egész ukrán nép számára” – szögezte le.

Legvégül személyesen is köszönetet mondott a brit miniszterelnöknek az Ukrajnának nyújtott segítségért, különösen az ukrán pilóták kiképzésének megkezdésére való felkészülésért.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal/AFP

***

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik