Kína megnevezte az okot: ezért vannak mélyponton a kínai-amerikai kapcsolatok!

2023. június 19. 08:45

Antony Blinken vasárnap érkezett Pekingbe a feszültségek csökkentése érdekében.

2023. június 19. 08:45
null

Vang Ji kínai külügyi államtanácsos szerint mélyponton vannak a kínai-amerikai kapcsolatok, ennek gyökere pedig az Egyesült Államok „téves felfogása” Kínáról. A legmagasabb rangú kínai külügyi vezető ezt Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott hétfői megbeszélése során jelentette ki Pekingben – derül ki a kínai külügyminisztérium közleményéből. „Felelősségteljes magatartást kell tanúsítanunk az emberekkel, a történelemmel és a világgal szemben, és

– hangoztatta Vang a közlemény szerint. Blinken az Egyesült Államok és Kína közötti feszültségek csökkentése érdekében érkezett vasárnap Pekingbe, várhatóan Hszi Csin-ping elnök is fogadja.

(MTI)

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2023. június 19. 10:33
Kína nem hagyta magát kifosztani és saját felemelkedésével véget vethet a véreskezű amerikai dominanciának. Már ezért szerethetőek.
ujujuj
2023. június 19. 10:26
Na lám, csak nem rájött az usa, hogy úgy cudar idők jönnek, ha egyszerre kína és oroszország is ellenség? Csak 2 év kellett hozzá, de jobb később, mint soha.
Upuaut
2023. június 19. 10:23
"Isten óvd a királynőt!"
stug
2023. június 19. 09:41
Téves felfogás, az. "Már a látszatra sem ad Kína, szabad(almaztatott) a rablás" https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2023/02/mar-a-latszatra-sem-ad-kina-szabadalmaztatott-a-rablas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!