Apokaliptikus vonatbaleset Indiában: háromszázhoz közelít az áldozatok száma

2023. június 03. 08:48

Egy személyszállító vonat kisiklott, egy másik vonat pedig szemből érkezve ráborult a vagonjaira.

2023. június 03. 08:48
null

Háromszázhoz közelít a péntek esti indiai vonatbaleset halálos áldozatainak száma;

több mint 850 sérültet ápolnak,

zajlanak a mentési munkálatok – közölték indiai kormányzati tisztségviselők szombaton. Eddig legkevesebb 288 ember vesztette életét, miután egy személyszállító vonat kisiklott, egy másik vonat pedig szemből érkezve ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orisza államban. Pradip Szarangi Dzsena, Orisza állam főtitkára a Twitteren közölte, hogy több mint 200 mentőautó érkezett a helyszínre, az állam kórházaiban pedig véradási akciót indítottak.  

Szudhansu Szarangi, az oriszai tűzoltóság igazgatója az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy szakadatlanul zajlanak a mentési munálatok, ám nagyon sok a súlyos sérült. A CNN amerikai hírtelevízió felvételein hallható, ahogy az oldalra fordult vagonoknál és

szétszakad sínek mellett álló utasok elmondják, többen végtagjaikat is elvesztették a súlyos balesetben.

A munkálatokban több száz tűzoltó vesz részt, az ANI indiai hírügynökség szombat reggel azt közölte, hogy a hadsereget is bevetették. Szombatra gyásznapot hirdettek Orisza államban.    

Narenda Modi indiai miniszterelnök Twitter-bejegyzésében fejezte ki együttérzését az áldozatokkal. Az egyre öregedő infrastruktúra és a túlterhelt vasúti hálózatok miatt Indiában nem ritkák a vonatbalesetek. Az elmúlt évtizedekben számos olyan baleset történt, amely több száz halálos áldozattal járt. A legsúlyosabb 1981-ben Bihár államban volt, amikor egy vonat folyóba zuhant egy hídról, mintegy 800 ember halálát okozva.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Press Trust of India

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stug
2023. június 03. 14:54
Pólusváltó atomhatalom. (Minden, amit tudnak, a gonosz gyarmatosító britektől van. Különben nyárson sütögetnék egymást.)
Dunhill67
2023. június 03. 13:08
persze,hogy ennyi halott és sérült van mert többen utaznak a vonatON mint a vonatBAN
almaska
2023. június 03. 12:51
Aki valamikor is utazott vonattal Indiában annak biztos nem kerülte el a figyelmét hogy az utasok bizony úgy utaznak a vonaton mint máshol a lovas szekéren vagy az ökrös szekéren. Vagyis mindenki ott utazik ahol helyet talál magának, akár a tetőn vagy a lépcsőn, régen még a mozdonyon is csüngtek az utasok. Nem lenne bonyolult dolog megsaccolni hogy hány ember tud a vasúti-kocsi tetején fennmaradni ha a vonatot baleset éri. A másik találós kérdés lehet hogy mennyien ússzák meg sebesülés nélkül. Egyébként nagyon kellemes időtöltés vonattal utazni /vagyis 10-15 évvel ezelőtt még az volt/hosszabb távolságon.
my fair lédig
2023. június 03. 12:09
Szegények. De majd Modi miniszterelnökük ebből is kihozza, hogy ezért is a gyarmatosító angolok felelősek. Ha nem építettek volna vasutat, nulla vasúti baleset lenne. Vesszen a Nyugat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!