Apokaliptikus vonatbaleset Indiában: háromszázhoz közelít az áldozatok száma

2023. június 03. 08:48

Egy személyszállító vonat kisiklott, egy másik vonat pedig szemből érkezve ráborult a vagonjaira.

2023. június 03. 08:48
null

Háromszázhoz közelít a péntek esti indiai vonatbaleset halálos áldozatainak száma;

több mint 850 sérültet ápolnak,

zajlanak a mentési munkálatok – közölték indiai kormányzati tisztségviselők szombaton. Eddig legkevesebb 288 ember vesztette életét, miután egy személyszállító vonat kisiklott, egy másik vonat pedig szemből érkezve ráborult a vagonjaira a kelet-indiai Orisza államban. Pradip Szarangi Dzsena, Orisza állam főtitkára a Twitteren közölte, hogy több mint 200 mentőautó érkezett a helyszínre, az állam kórházaiban pedig véradási akciót indítottak.  

Szudhansu Szarangi, az oriszai tűzoltóság igazgatója az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy szakadatlanul zajlanak a mentési munálatok, ám nagyon sok a súlyos sérült. A CNN amerikai hírtelevízió felvételein hallható, ahogy az oldalra fordult vagonoknál és

szétszakad sínek mellett álló utasok elmondják, többen végtagjaikat is elvesztették a súlyos balesetben.

A munkálatokban több száz tűzoltó vesz részt, az ANI indiai hírügynökség szombat reggel azt közölte, hogy a hadsereget is bevetették. Szombatra gyásznapot hirdettek Orisza államban.    

Narenda Modi indiai miniszterelnök Twitter-bejegyzésében fejezte ki együttérzését az áldozatokkal. Az egyre öregedő infrastruktúra és a túlterhelt vasúti hálózatok miatt Indiában nem ritkák a vonatbalesetek. Az elmúlt évtizedekben számos olyan baleset történt, amely több száz halálos áldozattal járt. A legsúlyosabb 1981-ben Bihár államban volt, amikor egy vonat folyóba zuhant egy hídról, mintegy 800 ember halálát okozva.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Press Trust of India

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik