Íme Olekszandr Szirszkij, az ukrán sikerek mögött álló tábornok

2023. június 25. 11:35

Moszkvában szerezte meg első katonai főiskolai diplomáját, így könnyen elképzelhető, hogy egykori diáktársaival is harcol a fronton.

2023. június 25. 11:35
null

Jó véleménnyel vannak társai és alárendeltjei az ukrán hadsereg szárazföldi erőinek parancsnokáról – számol be a hvg. Olekszandr Szirszkijt pedáns, megfontolt, az egyik legtapasztaltabb tábornoknak tartják, aki nagyszerűen kezeli a váratlan helyzeteket. Állítólag ő dolgozta a tavaly őszi, Harkiv környéki sikeres ellenoffenzíva tervét is.

Az 57 éves Szirszkij az oroszországi Vlagyimirban született, 1982-ben, még a szovjet időkben,

Moszkvában szerezte meg első katonai főiskolai diplomáját,

így könnyen elképzelhető, hogy egykori diáktársaival is harcol a fronton.

Az ukrán függetlenség kikiáltása óta Ukrajnában élő, a kétezres évek elején két ottani katonai akadémián is végzett tábornok volt az egyike azoknak, akik részt vettek az ukrán hadsereg modernizációs programjának kidolgozásában. Egyik feladata az volt, hogy kapcsolatot tartson a NATO-val, s bár a szovjet harcművészetet tanulta, neki is köszönhető, hogy az ukrán hadsereg rugalmasabban képes reagálni a harctéri eseményekre, mint ellenfele.

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. június 26. 14:02
Ukrán sikerek? Eddog csak szopásról olvastam. Hova dugták azokat a sikereket, az egyetemi vezetésre és oktatásra alkalmatlan Demkó seggébe??
Igazszó
2023. június 26. 09:21
Zaluzsnijt lehúzták a wc-n. Az oroszok. Helyette van ez a pótzaluzsníj a sok hoholfaszt szopó hülyének, azokkal a hohol hadisikerekkel, amik nincsenek. Az pedig nem kicsit ciki, hogy a teljes nato űr- és elektronikai felderités, hadműveleti tervezés, dróntechnológia és hadfelszerelés biztositás, a zsoldoshaderő ilyen látványosan bukik el az ezerszer leszólt orosz elmaradottsággal szemben. Tehát ez a cikk is csak a szar zsidó hohol propaganda része. Hazug is, aljas is, szánalmas is. Pont, mint a zsidó, meg a hohol.
Ente
2023. június 25. 23:00
Zsaluznij vagy már halott, vagy béna, magatehetetlen, kilőtték az oroszok, ezért kezdték el most ezt a senki faszit hájpolni a globálus liberálfasiszták. Már annyira átlátszó, gagyi a nyugati propaganda, médiabanda, hogy úgylátszik elég 10-20 év kontraszelekció és idióták hada sorakozik fel mindenütt.
Kvari.gergo
2023. június 25. 21:10
A sok okoskodo baromnak kicsit el kene gondolkoznia azon hogy ukrajnanak 1 hetet adtak a haboru elott a nyugati orszagok maximum amig ellen tudnak allni... Most 1,5 evnel tartunk... Az oroszok az elejen kijev ellen indultak bebuktak, aztan elbuktak harkivot, majd herszont... Es a sok balfasz hozong hogy milyen ukran sikerek.... A fantasztikus magyar hadero meddig tudna ellenallni nato fegyverekkel felszerelve? Ket nap... De viktor beszarna es a tamadas elso orajaban elhagyna az orszagot....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!