Reagált a Honvédelmi Minisztérium az amerikaiak blokkolt fegyvereladására

2023. június 14. 15:10

Közleményt adott ki a tárca, mutatjuk a válaszukat.

2023. június 14. 15:10
null

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium, amelyben leszögezték:

A HM nem vásárol HIMARS-rakétarendszert

Mint írják: az előző kormányzati ciklusban a beszerzésekért felelős kormánybiztos levélben kért információt a HIMARS-rakétarendszerekre vonatkozóan, 2022. márciusi ajánlattételi határidővel. Erre válasz az amerikai féltől nem érkezett, a tárca az ügyet ezzel lezártnak tekintette. 

Mint arról a Mandiner is beszámolt: James E. Risch szenátor, a külügyi bizottság republikánus vezetője blokkolt egy magyarországi fegyvereladást, amiért hazánk nem hagyta még jóvá a svéd NATO-csatlakozást. A fegyvercsomag 24 HIMARS rakétaindító üteget, valamint több mint 100 rakétát tartalmaz a hozzájuk tartozó alkatrészekkel és támogatással együtt.

A Honvédelmi Minisztérium nyomatékosította: a tárcának nem áll szándékában HIMARS-rakétarendszert vásárolni.

(MTI)

Nyitókép: US Army via Wikimedia Commons

Összesen 303 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 16. 07:24
Esetleg Zselé követelhetné, hogy adjuk át nekik. Amúgy személy szerint támogatom Svédország NATO tagságát, csakhát ott a frakció.
Dezsőke
2023. június 15. 14:36
nem kell, van sokkal jobb
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. június 15. 13:50
Kérjünk ajánlatot a kínaiaktól!
Falióra tábornok
2023. június 15. 13:01
"A Honvédelmi Minisztérium nyomatékosította: a tárcának nem áll szándékában HIMARS-rakétarendszert vásárolni." ahhoz képest a repub szenátor lépése óta a magyar országgyűlés napirendjében váratlanul felbukkant svédország nato-csatlakozásának ügye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!