Mintha mi sem történt volna: a korrupcióval gyanúsított Eva Kaili él, mint hal a vízben

2023. június 08. 16:00

Az Európai Parlament volt alelnöke interjúkat ad és lelkesen twitterezik, miközben ártatlanságát hangoztatja.

2023. június 08. 16:00
null

Miután kiszabadult a letartóztatásból, újra aktivizálta magát az Európai Parlament korábbi baloldali alelnöke, a brüsszeli korrupciós botrány fő gyanúsítottja, a görög Eva Kaili. A volt alelnök már korábban jelezte, hogy vissza akar térni a politikába, sőt,

európai parlamenti képviselői helyét is visszaszerezné.

Kaili aktívan twitterezik, és nemrég nagyinterjút adott az olasz Corriere della Sera-nak, amelyben ártatlanságát hangoztatta, panaszkodott a börtönkörülményekre és botrányosnak nevezte, hogy a titkosszolgálatok EP-képviselők után kémkednek.

Ugyanakkor képviselőtársainak is nekiment, bírálva őket azért, hogy egyikük sem állt ki mellette.

Az interjúban elképesztő magyarázatot adott a lakásában talált bőröndnyi pénzről.

Mint mondta, a házkutatás során lefoglalt kézpénzzel tömött bőrönd a korábbi olasz szocialista képviselő, Pier Antonio Panzeri irodájából származik, a lakás emeletén volt, ahol amúgy sosem szokott járni és azt vissza akarta adni Panzerinek. Kaili ezzel együtt két másik, meg nem nevezett képviselőre akarta terelni a gyanút, akik közül az egyiket le is tartóztatták.

A politikus kíméletlen cselekedetnek nevezte, hogy kislányával való találkozást megtiltva próbáltak rá nyomást gyakorolni és 

nagyon hálás az Amnesty International olasz képviseletének, hogy szót emelt az érdekében. 

Eva Kailit azzal gyanúsítják, hogy társaival együtt politikai befolyását latba vetve lobbizott Katar és Marokkó mellett, hogy az Európai Parlament ezen országok érdekei szerint szavazzon. Mindezért pedig kenőpénzt és ajándékokat fogadtak el. A házkutatások során a hatóságok másfél millió eurónyi (körülbelül 607 millió forint) készpénzt találtak a gyanúsítottaknál. 

Nyitókép: MTI/EPA/Dzsalal Morsidi

 

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. június 09. 12:33
Az EU-t a Soros-hatás által pozícióba emelt fajankók, senkiháziak teszik tönkre. Ma már nem látszik az öntisztulás lehetősége. Csak a nagy összeomlás hozhat megújulást. De abban sem lenne köszönet. Soros által bekebelezheti akkor az egészet az USA, ami azzal elkerülheti saját romba dőlését.
MTom
2023. június 09. 10:21
Milyen meglepo ott meg mukodik az artatlansag velelme amig nem bizonyitott a buncselekmeny. Magyaroszagon pedig a bizonyitott korrupcio utan is elnek mint hal a vizben :)
krampus
2023. június 09. 05:19
Brusszel = Gangster paradise
bagira
2023. június 08. 19:28
Gurulódollárosok igy gazdagodnak . https://www.youtube.com/watch?v=_l2fyoYT1C0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!