Elon Musk Tesla-gyáráért lobbizik Macron

2023. június 16. 11:54

A francia elnök saját hazájába csábítja a Teslát, Párizsban fogadja Muskot.

2023. június 16. 11:54
null

Nagyon szeretne egy Tesla-gyárat Franciaországba Emmanuel Macron – írja a Politico. A portál beszámol arról, hogy a francia elnök pénteken Párizsban fogadja Elon Muskot, a Tesla vezérét. Ez már a második találkozás kettejük között az elmúlt négy hétben.

Musk ugyanakkor csütörtökön Olaszországban járt, ahol Antonio Tajani külügyminiszterrel találkozott; valamint Spanyolország is nagy erőkkel hajt azért, hogy a Tesla őket válassza.

Elon Musk pénteken a Viva Tech nevű nagyszabású párizsi konferencián fog felszólalni, és a francia politikai vezetés is fogadja őt.

Franciaország Macron elnöksége alatt egyre több energiát fektet a nemzetközi vállalatok becsábítására. Macron kifejezett stratégiai célja a francia ipar, illetve a helyi nemzetközi beruházások felpörgetése, egyrészt Franciaország, másrészt az Európai Unió újraiparosítása. Erről külön cikkben írtunk részletesen.

 

Nyitókép: Michel Euler / POOL / AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2023. június 16. 17:19
Azért hozzák Európába a gyártást, hogy javuljon az összeszerelési minőség ? Pl. Franciaországban. Oh, wait !!!
olajfa1
2023. június 16. 13:27
Van ott sok jó dolgos migri... majd azok megcsinálják a heti vérengzést a szerelő szalagnál...
scandal says Jack
2023. június 16. 12:31
Nem illik ingujjban lenni, ha a vendégen zakó van.
konfucius
2023. június 16. 12:28
Mi meghívtuk már?? Tárgyaljon velünk is, mindjárt belátja, hogy itt jobb helyen lenne a gyára is, a kf központ is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!