Mr. Bean szerint még nem jött el az elektromos autók ideje

2023. június 03. 15:55

A Guardian közölte a színész ezzel kapcsolatos írását.

2023. június 03. 15:55
null

Az elektromos autókkal kapcsolatban írt egy véleménycikket  Rowan Atkinsontól. A híres brit színész itthon leginkább Mr. Beanként ismert, de ahogy a cikkben is siet leszögezni, amúgy végzettségét tekintve diplomás villamosmérnök – jelent meg a Guardian oldalán.

A színész érvelésének legfontosabb eleme, hogy az elektromos autók károsanyag-kibocsátása a működés során valóban nulla, viszont

a gyártás során 70 százalékkal nagyobb, mint a nem elektromos autóké,

elsősorban a mai modellekben használt lítium-ionos akkumulátorok miatt.

Több barátja is megkérdezte már tőle, hogy érdemes-e autót váltani. Meglátása szerint csak akkor érdemes, „ha az autójuk egy régi dízel, és sokat autóznak a belvárosban”.

Rowan Atkinson meglátása szerint az elektromos autózásnak igen komoly környezetvédelmi előnyökkel fog járni, de ez a jövő még nem érkezett el.

Nyitókép: Youtube

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VL60
2024. február 12. 11:18
Ha el sem kezdjük az átállást? Mondhatott volna abban az esetben is kimutatott értékeket! Kis veszteséggel visszamehetnénk az olaj alapú majd a szén alapú működtetéshez. Csak le kell porolni az akkori technológiát, a gépeket. Diplomás embertől furcsállom a hozzá állását.
Johann Luipigus
2023. június 03. 21:12
Ha fizetnének, sem kéne villanyautó. Télen hideg, nyáron meleg. A haver most viszi Bécsbe a Tesla-ját mert itthon nincs megfelelő szervíz.
Zolotarjov
2023. június 03. 21:05
Oxfordban végzett villamosmérnök..
kizökkentidő
2023. június 03. 20:41
"a gyártás során 70 százalékkal nagyobb, mint a nem elektromos autóké" Erre hol van hiteles adat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!