Újabb republikánus ellenfele akadt Trumpnak

2023. június 22. 20:48

Összesen már tizenegyen szállnak szembe a volt elnökkel a párton belüli versenyben, amelyet jelenleg Donald Trump vezet.

2023. június 22. 20:48
null

Újabb republikánus párti politikus jelentette be indulását csütörtökön az Egyesült Államokban a párt elnökjelölti pozíciójáért.

Donald Trump és RonDeSantis mellett ezúttal Will Hurd száll versenybe.

A 2021-ig kongresszusi képviselő Hurd egyik első videójában az amerikai álmot fenyegető veszélyről beszélt és kijelentette: az ország előtt tornyosuló gazdasági és társadalmi problémákat Joe Biden jelenlegi, demokrata párti elnök nem tudja megoldani. Emellett kritizálta Donald Trump korábbi elnököt is,

aki jelenleg ismét a legesélyesebb a párt elnökjelöltségének megszerzésére, miután tavasszal vádat emeltek ellene.

Trump, DeSantis és Hurd mellett további kilenc ember jelentette be indulását a januártól kezdődő előválasztásokon, amelynek során a jobboldali szavazók kiválasztják, hogy ki legyen Biden ellenfele a 2024 novemberében sorra kerülő elnökválasztáson.

A jelenlegi állapot szerint Trump vezet 50 százalék feletti támogatottsággal, mögötte a legesélyesebb kihívó, RonDe Santis floridai kormányzó áll. Kettejük versenyében 2022 őszén még DeSantis állt jobban, de Trump az ellene folyó eljárásnak köszönhetően meg tudta fordítani a házon belüli versenyt.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Al Drago

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2023. június 23. 12:33
Dolgozik a háttérhatalom. Olyasmi kellene nekik, mint az olaszoknál Meloni.
Akitlosz
2023. június 23. 10:41
Eddig egyiknek sincsen jobb programja annál, minthogy a többi jelölt még nála is rosszabb. Legalábbis az alapján, ami ebből a sajtóból kitűnik. Annyira meg nem érdekel, hogy én nézzek utánuk.
ZZoltan
2023. június 23. 01:01
Nem akarják, (még a republikánus körökben is sokan), hogy ismét olyan elnöke legyen USA-nak aki önjáró, és nem a DS által rángatott báb.
birono70
2023. június 22. 22:29
Trump! Még akkor is, ha nárcisztikus. Jól áll neki! Troll!!! Beleállt a libsi nagyhatalomba. Utoljára JFK merte ezt mrgtenmi 70 évvel ezelőtt. HAJRÁ!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!