Könnyek között fejezte be fél évszázadnyi vonatozás után utolsó útját a legendás angol mozdonyvezető

2023. május 17. 15:18

Joe Crean nyugdíjba vonult – egy emlékezetes utolsó menet után.

2023. május 17. 15:18
null

Joe Crean több mint fél évszázadot töltött a vasútnál. Crean a derbyshire-i Glossopban él, 1971-ben a kezdte pályafutását, a British Rail étkezőkocsijában dolgozott, azóta 52 év telt el.

Most pedig 52 év elteltével szögre akasztotta a vasutassityakot, ugyanis nyugdíjba vonult.

A BBC kamerái az utolsó menet utáni pillanatokat rögzítették, amin látszódik, hogy a meghatottságtól elérzékenyült férfi könnyek között búcsúzik a vasutasléttől a peronon. „Több mint fél évszázadnyi dédelgetett emlékeim vannak a vasútról, és nagyon sokat jelent, hogy a családommal és a vasutas családommal is megosztottam utolsó utam” – mondta.

„Alig várom, hogy több időt tölthessek a feleségemmel, Christine-nel, a fiaimmal, Gary-vel és Shane-nel, valamint a tágabb családdal, akik törődően eljöttek megnézni az utolsó utam.” Matthew Golton, a TransPennine Express ügyvezető igazgatója elmondta: „Joe nyugdíjba vonulása egy korszak végét jelzi, de öröksége és hozzájárulása megmarad a jövő generációjának.”

Nyitókép: BBC-képernyőkép

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
allister84
2023. május 18. 21:24
Vajon nálunk miért elképzelhetetlen egy ilyen jelenetsor? A nyugdíjba vonuló mozdonyvezetőt köszönti a menedzsment tagja... Vajon nálunk a nyugdíjba vonuló mentőst, tűzoltót, stb. miért nem tudja köszönteni a miniszter vagy államtitkár. Jah, a hanyatló nyugat, meg brüsszel miatt...
bircio
2023. május 17. 23:28
A BBC-nek azért nem kell mindent elhinni. Utána számolva valahogy nem jön ki a matek. 52 évet dolgozott, 1971-től. Most hány éves, mennyi náluk a nyugdíj korhatár, hány évesen kezdett dolgozni, orvosi alkalmasságin hogy felelt meg egy 70 körüli ember? Szóval valami bűzlik Dániában...
Zolotarjov
2023. május 17. 21:31
Még a végén csinálnak róla egy síndarabot..:)
Armageddon
2023. május 17. 16:41
52 év? Pfff! Nálunk ha rendőr lett volna, 20 év után busás nyugdijjal mehetett volna el pihizni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!