Orosz kémeket toboroz a CIA

2023. május 16. 22:04

Az amerikai titkosszolgálat az oroszok körében legnépszerűbb közösségi platformon, Telegramon próbál eljutni a Kreml hazai kritikusaihoz.

2023. május 16. 22:04
null

Az amerikai titkosszolgálat egy videót osztott meg Telegramon, amelyben arra szólítják fel az orosz civileket, hogy osszanak meg velük titkos hírszerzési információkat. A Putyinnal kritikus oroszok hazafiságára próbálnak hatni azzal, hogy a videóval azt üzenik: aki segít nekik, az hozzájárul, hogy az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba.

Egy tisztviselő az AFP-nek elárulta, szándékosan választották a telegramot az üzenet terjesztésére, mivel jelenleg az Oroszországban az elsőszámú közösségi felület. Rengeteg magasrangú orosz tisztviselő rendelkezik több millió követős Telegram-fiókkal.

A CIA kijelentette, hogy számukra minden információ értékes, legyen szó gazdasági, vagy háborús témáról. 

Az AFP-nek nyilatkozó tisztviselő ugyanakkor hangsúlyozta, Amerikának nem célja, hogy forradalmat robbantson ki Oroszországban, valóban csak információra van szükségük.

Nyitókép: MTI/ EPA/ Felipe Trueba

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Teringettét
2023. május 17. 14:32
Remélem lassan a fanatikus USA-rajongók is belátják, hogy az USA nem más, mint egy bazinagy Patyomkin-falu. A képmutató díszlet mögött a nagy büdös semmi van.
patópál
2023. május 17. 13:09
Vajon az is a toborzóanyag része, hogy mit csinálnak a ruszkik az árulókkal? (gondolok itt a Wagner kalapácsos videójára)
NERbot
2023. május 17. 10:43
Vajon a méltán népszerű Nógrádi György, Robert C. Castel, Földi László és Georg Spöttle olvasták a hirdetést?
csapláros
2023. május 17. 09:54
Elfogytak a fiúk, miközben túl nagy erőkkel koncentráltak a budapesti kémbankra., és sorra buktatták le magukat az FSZB előtt, miközben a napi munkájukat végző bankárokat kísérték szerte Európában...:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!