Kitüntetik a németek Zelenszkijt és az ukrán népet

2023. május 14. 11:01

A háború kitörése óta most először látogatott az ukrán elnök Németországba.

2023. május 14. 11:01
null

Volodimir Zelenszkij vasárnap előre nem bejelentett látogatásra utazott Németországba, a háború kitörése óta most először. Az ukrán elnök vasárnap reggel Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy megérkezett Berlinbe, ahol többek között a következő témákról szeretne egyeztetni Olaf Scholz német kancellárral: „Fegyverek, erőteljes csomag, légvédelem, újjáépítés, EU, NATO, biztonság” – írta.

Zelenszkij kora délelőtt Frank-Walter Steinmeier államfővel találkozott. A megbeszélés után Olaf Scholz kancellár fogadja, katonai tiszteletadással. A nap folyamán később, a Berlintől  több mint 500 kilométerre fekvő Aachenben adják át a Nemzetközi Károly-díja Volodimir Zelenszkijnek és az ukrán népnek.

Még tavaly decemberben bejelentették, hogy idén Ukrajnát tüntetik ki a nemzetközi elismeréssel. A döntést azzal indokolták, hogy  az ukrán nép a nemzetközi joggal ellentétes és „kimondhatatlanul brutális orosz támadó háború áldozata”, de Volodomir Zelenszkij vezetésével nemcsak a haza szuverenitását és a polgárok életét védi, hanem Európát és az európai értékeket is.

***

 (MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Getty Images/Alexandra Beier

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2023. május 14. 22:39
Hiába na, mindig van lejjebb az emberi aljasság és idiótizmus lépcsőfokán.
koronaszepe
2023. május 14. 21:01
Gratulálunk!
luxusbatar
2023. május 14. 20:34
Ez fotosop. Zselé a háború óta ugyan abban a pulóverben megy. Mindenhová.
Expert0418
2023. május 14. 18:32
Német humor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!