Plakátokkal riogatnak: a britek új módszerrel próbálják elijeszteni az albán migránsokat

2023. május 28. 11:33

A plakát a brit belügyminisztérium szerint világossá teszi a veszélyeket.

2023. május 28. 11:33
null

A brit kormány hirdetési kampányt indít, amelynek célja elriasztani a La Manche-csatornán át az Egyesült Királyságba érkező illegális bevándorlókat azzal az üzenettel, hogy az embereket „őrizetbe vétel és kitoloncolás fenyegeti”, ha megteszik ezt az utat.

A brit belügyminisztérium nem árulta el, hogy a hirdetések mennyibe kerülnek, de bejelentette, hogy a jövő héten Albániában induló kampány

Tavaly rekordszámú ember kelt át a La Manche-csatornán, és 2023-ban eddig több mint hatezret észleltek.

A belügyminisztérium szerint Albánia „biztonságos és virágzó ország”, és sok állampolgár több országon utazik át, mielőtt az Egyesült Királyságba érkezve „hamis menedékjogi kérelmet nyújtanak be”. Idén márciusig albán állampolgárok kértek a leggyakrabban menedékjogot az Egyesült Királyságban: 13 714 kérelmet nyújtottak be, ebből 9487 kérelmező a La Manche-csatornán érkezett.

Robert Jenrick bevándorlási miniszter elmondta: „a szervezett bevándorlási bűnözés globális kihívás, amely a migrációs útvonal teljes hosszában nemzetközi megoldásokat igényel”. Hozzátette: „ez magában foglalja a proaktív munkát a forrásnál, mielőtt az emberek veszélyes és szükségtelen utazásra indulnak”.

„Eltökéltek vagyunk a hajók megállításában, és az Albániában ezen a héten induló kampány csak egy része a belügyminisztérium munkájának, amelynek célja, hogy eloszlassuk az Egyesült Királyságba irányuló illegális utazással kapcsolatos mítoszokat, elmagyarázzuk a valóságot és küzdjünk a gonosz embercsempészek által terjesztett hazugságok ellen, akik ebből az aljas üzletből hasznot húznak” – hangsúlyozta Robert Jenrick.

(MTI)

Nyitókép: Nagy-Britanniába készülő migránsok Calaisban
Forrás: Julien Mattia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ammama
2023. augusztus 05. 20:44
Istenem, hogy ezek milyen ostobák! Most jól megoldották a problémát.
kaffogó hebrencs
2023. május 28. 20:06
Pedig az idegen szép.
Brandon the great Negro
2023. május 28. 17:25
Két olyan nemzet van Európában amelyik a migráció okán elveszítette lakosságának több mint egynegyedét. Románia és Albánia.
formaegy
2023. május 28. 16:13
Ezt megteszik a merkelcsordával is? Ja, azoknak ott a No-go zóna ahová fosnak bemenni.)))))))))) Mekkora pofájuk van M.o. ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!