Medvegyev: Legitim célpontnak tekinthetők a brit tisztségviselők

2023. május 31. 12:57

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint Nagy-Britannia de facto háborúban áll Oroszországgal.

2023. május 31. 12:57
null

„A brit tisztviselők bármelyike legitim katonai célpontnak tekinthető” – írta Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Twitteren. Medvevegyev úgy fogalmazott:

Szerinte mivel Nagy-Britannia fegyverekkel és kiképzők küldésével segítette Kijevet, így de facto ki nem hirdetett háborúban áll Oroszország ellen. „Ilyen esetben bármelyik (...) tisztségviselője legitim katonai célpontnak tekinthető” – írta. 

Medvegyev arra reagált, hogy James Cleverley brit külügyminiszter szerint „Ukrajnának joga van erőt alkalmazni a határain túlra”. Valamint bizakodását fejezte ki a Moszkva elleni dróntámadással kapcsolatban. 

Nyitókép: Sefa Karacan / Anadolu Agency / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jacques Foche
2023. május 31. 22:28
„Medvevegyev”. Nehéz szó.
sorivo4
2023. május 31. 20:52
Ha egy brit tisztviselő legitim orosz célpontokról beszél, akkor bizony magát és a saját tisztviselőtársait teszi vele azzá. Remélhetőleg ők intézik el előbb, mint az oroszok mindannyiukat.
masikhozzaszolo
2023. május 31. 18:46
Hol vannak az állatvédők? Tiltakoznak? Az oroszkék és a brit kék cicák legitim célpontok. Nyilván Shakespeare és Tolsztoj is, akkor.
akkor ki
2023. május 31. 17:22
Van ezeknek az oroszoknak valami olyan cucc, hogy ha hozzáér az ember, már lehet szólni a temetkezési vállalkozónak vagy a héjáknak. Na, ez lesz a sorsuk. Hi, hallottad? James hirtelen meghalt miután tapogatott egy matrjoska babát. Minden áron a szoknyája alá akart benézni, szegényt mi lelhette?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!