Elmarasztalta az EJEB a románokat: nem védik eléggé a meleg párokat

2023. május 23. 15:31

Az EJEB nem rendelkezett kártérítésről, úgy ítélve meg, hogy a jogsértés megállapítása elegendő erkölcsi igazságtételt jelent a panaszosok számára.

2023. május 23. 15:31
null

Elmarasztalta Romániát az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), amiért nem nyújt megfelelő jogi védelmet az azonos nemű párok számára – közölte kedden a bukaresti média.

A strasbourgi székhelyű bíróság 21 romániai panaszos és több civil szervezet keresetét elbírálva szavazattöbbséggel megállapította, hogy Románia megsérti az Emberi Jogok Európai Egyezményének nyolcadik, a magán- és családi élet tiszteletben tartásáról rendelkező cikkét azáltal, hogy a román jog a „családi közösségeknek csak egyetlen formáját”, az ellenkező neműek házasságát ismeri el, és

nem biztosít az azonos nemű élettársak számára a családoktagokat megillető szociális és állampolgári jogokat.

Az EJEB nem rendelkezett kártérítésről, úgy ítélve meg, hogy a jogsértés megállapítása elegendő erkölcsi igazságtételt jelent a panaszosok számára.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. május 23. 23:00
Nyugaton sem fenékig tejfeles a buzik élete. Ausztriában elvileg létezik a bejegyzett élettársi kapcsolat, csakhogy ezt egyáltalán nem úgy bírálják el mint a házasságot, például a bankok. De ki látott már olyat, aki egy bank orrára mer koppintani? Ehhez még Chuck Norris is kevés, nemhogy Orbán.
pepita
2023. május 23. 18:12
Anyjuk, apjuk és a pópájuk nem tudom látták-e már ezt a fotót.? Talán el kellene küldeni nekik.
formaegy
2023. május 23. 18:10
Nézz a képre és hányd el magad! Csodálkoznak, hogy egyre többen utálják őket! Saját magatokat állítjátok az utálat küszöbére buzi beteg állatok.
Kristály
2023. május 23. 18:02
Mi van már buzi kell legyen az egész világ kötelezően ????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!