Büszke az oroszok általi körözésére az amerikai republikánus politikus

2023. május 30. 05:59

Az amerikai szenátor Kijevben azt mondta, „az oroszok halála a legjobb befektetés” az Egyesült Államok számára.

2023. május 30. 05:59
null

Kitüntetésnek nevezte az ellene Oroszországban kiadott elfogatóparancsot Lindsey Graham amerikai szenátor hétfőn. A szenátus republikánus tagja ellen azután adtak ki körözést az orosz hatóságok hétfőn, hogy az ukrán elnöki hivatal videót jelentetett meg a politikus kijevi látogatásáról. A szerkesztett videóban olyan kijelentések szerepelnek az amerikai politikustól, amelyek oroszok haláláról szólnak Ukrajnában, valamint amelyben

Lindsey Graham hétfői közleményében további támogatásáról biztosította Ukrajnát Oroszország elleni harcában, valamint felajánlotta, hogy kész alávetni magát a Nemzetközi Büntetőbíróság ítéletének, amennyiben erre Oroszország is hajlandó.

A Kreml is reagált

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az amerikai politikusról készült videóra azzal reagált, hogy „nehéz elképzelni nagyobb szégyent egy ország számára, minthogy ilyen szenátorai vannak”.

A kongresszus felsőházának tagja múlt héten Ukrajnában tett látogatása során tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is. Lindsey Grahamnek a háború kitörése óta ez volt az Ukrajnában tett harmadik hivatalos látogatása.

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

***

***

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik