Hatot lelőttek a „lelőlehetetlen” orosz rakéták közül – állítják az ukránok (VIDEÓ)

2023. május 16. 12:24

„A légvédelem munkája rendkívül sikeres volt” – hangoztatta Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője.

2023. május 16. 12:24
null

Oroszország a kedd hajnali órákban példátlanul heves légitámadást intézett Kijev és más ukrajnai célpontok ellen, drónokat, robotrepülőgépeket és ballisztikus rakétákat is bevetett – közölték helyi tisztségviselők. Az ukrán főváros ebben a hónapban már a nyolcadik légitámadást szenvedte el.

A légvédelmi szirénák kedden kora reggel szinte egész Ukrajnában megszólaltak. Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról tájékoztatott, hogy az ukrán légvédelem mind a 18 különböző típusú rakétát lelőtte. Ezek között hat, légi eszközökről indított Kinzsal ballisztikus rakéta, kilenc, fekete-tengeri hajókról kilőtt Kalibr manőverező robotrepülőgép és három Iszkander típusú szárazföldi rakéta volt – részletezte a főparancsnok.

A légvédelem munkája rendkívül sikeres volt. A hat Kinzsal lenyűgözően jelzi ezt

– hangsúlyozta Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője a Reuters szerint.

Vlagyimir Putyin 2018-ban a hat „új generációs” fegyver egyikeként mutatta be a Kinzsalt, valamint gyakran emlegette azt a világverő orosz haditechnika bizonyítékaként, a létező légvédelmi rendszerekkel lelőhetetlennek nevezte.

Nyitókép: Handout / Russian Defence Ministry / AFP

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2023. május 17. 08:59
ukrán népmesék második kötet
Jospehe998
2023. május 16. 20:46
Már mégse mondhatják hogy semmit se tudak lelőni a patriot rendszerrel mert akkor a nagy tamogatók elveszítik a hitüket a verhetetlen ukrán katonákban. Mi lenne velük a sok segítség nélkül? Inkább hazudnak hogy még a csillagot is lelövik az égről..
orion
2023. május 16. 17:28
Ha mindent is lelőttek, mi égett?
Kormánypárti2
2023. május 16. 17:17
Bizonyíték is van rá! Leestek. Nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!