Brutális légitámadás érte reggel Kijevet, autók és középületek lángoltak

2023. május 16. 07:24

Ballisztikus rakéta és cirkálórakéta támadta egyszerre az ukrán fővárost.

2023. május 16. 07:24
null

A kijevi katonai közigazgatás arról számolt be, hogy rég nem látott intenzitású légicsapás érte az ukrán fővárost kedd hajnalban: sok drónról, ballisztikus rakétáról és cirkálórakétáról is beszámolnak. Felvételeken látható, ahogy az ukránok újabb és újabb rakétákat lőnek ki a támadóeszközök megsemmisítésére.

Az orosz támadás célja az ukrán légvédelmi eszközök semlegesítése lehetett.

A legtöbb rakéta megsemmisült, de a maradványaik szétszóródtak és becsapódtak. Egy Kinzsal rakéta maradványai például egy buszmegálló közvetlen közelében volt látható. Hozzátették: autók és középületek is kigyulladtak, a kijevi állatkertben is rakétamaradványok csapódtak be. Vitalij Klicsko kijevi polgármester információi szerint eddig három sérültje van a támadásnak.

Videókat is láthatunk az esetről:

Nyitókép: Twitter

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2023. május 17. 12:19
Megértettem. de ezt mivel magyarázod? https://www.saveecobot.com/en/radiation-maps#10/49.4775/27.5482/gamma?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202305
lendvaiildiko
2023. május 16. 13:33
Ha mertek volna kicsik lenni és közben hintapolitikát folytatni, lehet, hogy meggazdagodtak volna. Így rommá lettek, viszont győz a demokrácia és az ukrán férfiak is szülhetnek majd.
inogradi
2023. május 16. 11:56
Ami a lényeg: az oroszok Kinzsal rakétákkal pusztítják a Patriot rakétákat. Úgy néz ki, Kinzsal vagy precíziós, vagy hiperszonikus rakéta. A kettő együtt nem megy neki - szerencsénkre.
bagira
2023. május 16. 11:21
Megerősítették az orosz erők Bahmut oldal frontvonalait, a Wagner nyomul előre. https://oroszhirek.hu/megerositettek-az-orosz-erok-bahmut-oldal-frontvonalait-a-wagner-nyomul-elore/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!