Breitbart: Övön aluli ütést kapott Ukrajna Scholztól

2023. május 23. 09:07

Ukrajna NATO-csatlakozása nem került közelebb a Zelenszkij sikeres G7-es látogatása után sem – írja az amerikai lap.

2023. május 23. 09:07
null

A Breitbart arról ír, hogy Zelenszkij ukrán elnök látogatása a G7 csúcson sikeresnek mondható, de Ukrajna NATO-csatlakozása nem kerül közelebb. Erre utal az is, hogy Olaf Scholz német kancellár egy interjúban azt mondta, hogy

a szövetséghez való csatlakozásnak egy sor olyan követelménye van, amelynek Ukrajna jelenleg nem felel meg.

Kétséges Magyarország szavazata

Jelenleg kétséges, hogy Magyarország megszavazná keleti szomszédja tagságát – olvasható a cikkben. A magyar kormány ugyanis hosszú ideje rossz viszonyt ápol Kijevvel, elsősorban a 150 ezer kárpátaljai magyarral szembeni rossz bánásmód miatt. A két állam között az orosz invázió kezdete óta még feszültebb lett a viszony. Orbán Viktor magyar miniszterelnök azon kevés nyugati vezetők egyike, akik a konfliktus gyors lezárását szorgalmazzák, még ha ez Ukrajnának áldozatokkal járna – emlékeztet a lap.

A helyzet a múlt héten tovább romlott, mert a magyar kormány bejelentette, hogy

blokkolja az EU újabb katonai segélycsomagját Ukrajnának,

miután kiszivárgott, hogy Zelenszkij elnök tanácskozásán szóba került a Barátság kőolajvezeték felrobbantása. Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország szuverenitása elleni támadásnak minősítette – olvasható a Breitbart hasábjain.

A nyitóképen: Olaf Scholz sajtótájékoztatót tart. Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon

***

 ***

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Piliscsabai
2023. május 23. 15:38
Nem felejtjük el, hogy a II. ukrán front mit művelt a magyar lányokkal, asszonyokkal !!!
Reszelő Aladár
2023. május 23. 13:29
Kezdjük érezni, hogy miért kellett volna nekik MZP a hatalomba olyan nagyon? Mondjuk ehhez képest fura, hogy koszos 10-12 milliónyi guruló dollárral akarták megoldani a problémát, ami meg nem túl sok. ha fontos lett volna, akkor többet küldenek.
fraktoaster
2023. május 23. 12:00
Ukrajna NATO tagsága, EU tagsága még hosszú ideig sci-fi kategória marad.
Palatin
2023. május 23. 11:28
Zselenszkij, de egész Ukrajna is addig és annyit ér a Nyugatnak, ameddig és amennyi bajt tudnak okozni az oroszoknak. Az ukránok Európa számára a "rosszabbik" oroszok. Erre a tanulságra való rádöbbenés Nyugaton még várat magára. Az unió nagyon jól meglenne Ukrajna nélkül. Az USA-val szövetkezve az ukránok alá akarták ásni Oroszország biztonságát. De ök készek nemcsak testvérnépüket az oroszokat elárulni, hanem bárkit, még azokat is akik önzetlenül támogatták öket. Azok közé tartoznak, akikben nem lehet, nem szabad megbízni. Európának alaposan meg fog gyülni a baja az ukránokkal, akár gyöznek akár veszítenek. Az természetesen "jó" a Nyugatnak, hogy Ukrajna szutyongatja az oroszokat. De ha ennek egyszer vége lesz, mit fog kezdeni Európa ezzel a bizony nem éppen kedves és aranyos országgal, néppel? Nyugaton az ellopott fegyverekkel ukrán maffiák fognak garázdálkodni, az Unióban,- ha felveszik öket -, örökös baj lesz velük a követelödzéseik miatt. Majd ök fogják megmondani, kit kell kirúgnia az unióból és kérik a fizetséget azért, mert "megmentették" Európát. Ha veszítenek, akkor meg állandóna koldulni fognak. Ha a lengyelekkel összefognak, akkora eröt fognak képviselni, mint Németország. Európa igazi lejtmenete majd a háború után fog igazán kiteljesedni. Amerika harapófogójában, olcsó orosz energiahordozók nélkül, ukrán követelésekkel, garázdaságokkal kell majd szembe nézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!