Prigozsin elmondta, hány Wagner-zsoldos halt meg Bahmut ostrománál

2023. május 24. 18:16

Ez a szám kicsit sem egyezik Moszkva hivatalos tájékoztatásával.

2023. május 24. 18:16
null

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner csoport vezetője meglepő számokat közölt arról, hogy pontosan mennyi katonája vesztette életét Bahmut ostroma alatt – írta meg az ABC.

Prigozsin állítása szerint több mint 20 000 embert vesztett a Bahmutért folytatott elhúzódó csatában,

a kelet-ukrajnai városban elesettek mintegy fele orosz elítélt volt, akiket a 15 hónapja tartó háborúban való harcra toboroztak. Ez a szám azonban nem egyezik Moszkva hivatalos tájékoztatásával, amely szerint januárig alig több mint 6000 orosz katona esett el a háború során.

Összehasonlításképpen, az 1979-89-es afganisztáni háborúban a szovjet csapatok hivatalos vesztesége 15 000 fő volt.

***

***

Nyitókép: Twitter

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
18.0 fok
2023. május 25. 09:54
"Prigozsin állítása szerint több mint 20 000 embert vesztett a Bahmutért folytatott elhúzódó csatában" helyes. csak így tovább.
Mandinerles
2023. május 25. 09:04
Nem hiszem, hogy az oroszok beleértették a wagner-es veszteségeket hiszen azok hivatalosan nem orosz katonák... Játék a számokkal mindkét oldalon...
Reszelő Aladár
2023. május 25. 08:08
Bármely számról lehet tudni, hogy biztosan nem annyi. A kontextusból derül ki, hogy több vagy kevesebb.
LancelotDuLac
2023. május 25. 03:56
https://www.youtube.com/watch?v=yCZmJ58ue2o 45 369 megtekintés 2023. máj. 24. a muszkáknak csak a hátát lehet látni XDDDDDDDDDDDDDDDDD Kurva hülye ez a Putyin - kinyíratja saját népét egy olyan területért, amihez semmi köze. Ráadásul sokkal több ukrán lakos van mint orosz mind a 4 megyében. Egyedül csak a Krímben vannak többen! https://m.blog.hu/pa/pangea/image/ukrajna-orosz-kisebbseg1.png Hogyan alázza meg az orosz katonákat a 17 000 dollárt kereső ukrán hős. Oroszország Ukrajna frissítés. Ez egy olyan pillanat volt, amelyet az emberek hónapok óta vártak: az oroszok menekülnek a Bahmut körüli lövészárkaiból, miközben az ukrán csapatok előrerohantak. Ukrán katonák több mint egy mérfölddel visszaverték az oroszokat Oroszország győzelmének napján, „erős csapást” mérve a város elfoglalására tett kísérleteikre. Az elsők között örülhetett sikerüknek Syrski ukrán vezérezredes, az ukrán parancsnok, aki szószólói szerint végül a történelem legnagyobb tábornokai közé kerülhet. Hogy az előrelépések Kijev régóta várt ellentámadásának részét képezik-e, majd kiderül. De Syrski tábornok Ukrajna szárazföldi erőinek parancsnokaként már kitermelte Ukrajna két legvalószínűtlenebb győzelmét: a Harkovból érkező ellentámadást és Kijev védelmét. Most az évi 17 000 dollárt kereső tábornok, aki egy 2017-es Renault Megane-t vezet, Ukrajna keleti frontvonalának védelmét felügyeli, beleértve a véres bahmuti csatát is. Ez Kijev egyik legjobb parancsnokának története, aki halált és vereséget hozott az orosz erőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!