Prigozsin: Mi militarizáltuk Ukrajnát

2023. május 24. 12:17

A Wagner-csoport vezetője keményen kritizálta a „különleges katonai műveletet”.

2023. május 24. 12:17
null

„Ukrajna nácitalanításával csak azt értük el, hogy Ukrajna olyan nemzetté vált, amelyet az egész világon ismernek, Ukrajna most olyan helyzetben van, mint az ókori Görögország vagy Róma” – erről beszélt Jevgenyij Prigozsin a Wagner zsoldoscsoport vezetője egy a Telegramra feltöltött videóban.

– fogalmazott. 

A demilitarizálásról szólva a Wagner-vezér elmondta:

„Ez egy fájdalmas kérdés, ha az ukránoknak 500 harckocsijuk volt a különleges katonai művelet kezdetén, most 5000 tankjuk van. Ha 20 ezer emberük volt, aki képes volt ügyesen harcolni, most 40 ezer ember tudja, hogyan kell harcolni. Kiderült, hogy éppen mi militarizáltuk Ukrajnát” – mondta Prigozsin.

Nyitókép: Handout / TELEGRAM/ @concordgroup_official / AFP

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi
2023. május 25. 09:40
Addig lehetünk nyugodtak, amíg az orosz vezetés "különleges hadműveletnek" tekinti a konfliktust, mivel testvérnépét nem, csak az "ukrán nácikat" akarja likvidálni, Ukrajna NATO (és EU) csatlakozását ellehetetleníteni. Ez a hadművelet addig is kiterjedhet, amíg az oroszok elérik a NATO befolyási övezetét, vagyis Ukrajna nyugati határait. Ha az USA ezt nem engedi (a Varsói Szerződés majd a Szovjetunió széthullása után melegen dédelgetett tervét megvalósítva) és a több régióval is megerősített NATO csatlósait maga elé tolva nekifeszül az oroszoknak, akkor már tényleg háborúnak, sőt világháborúnak fogják nevezni az oroszok is a Nagyhatalmak közötti kiprovokált összecsapást. Ne felejtsük, minden a világkereskedelmi pozíciók dominenciájáért zajlik (a tengeralatti gázvezetékek és a többi hasonló terrorcselekmény is ezt igazolja).
krampus
2023. május 25. 03:43
Nem szoltak neki, hogy ez Schwab szinjateka, ez az egesz vicchaboru? Ha az oroszok azt akarnak, hogy vege legyen az egesznek, mar reg ledobtak volna egy kamu atomot Kijevre. Aztan ha a zsido torpe tovabb veri a nyalat, akkor egy enyhitett atomot Butsiv es Shesyni koze a senki foldjere, a lengyel hatartol 800 meterre! Akkor majd bekussolnak a lengyelek is meg a fosranok is. De nem akarja senki sem ennek a gyilkolaszasnak a veget, sajnos.
OobOdoO
2023. május 24. 20:15
5000 :D hát persze, egész fronton támadnak vele csak Belgorodba nem sikerült küldeni belőle ne basszatok már fel nehogy kiderüljön, hogy deep fake, esetleg a faszinak elment az esze, eddig se sok volt, szép akció volt például mikor véres kalapácsot küldött ajándékba
brekker
2023. május 24. 18:58
A végén azoknak lesz igaza, akik szerint az oroszok és az ukránok együtt rohanják le Európát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!