Homofób kifejezéseket hagytak nembináris társaik ajtaján a LMBTQ-diákok Connecticutban

2023. május 12. 15:51

Mindezért nem kapnak büntetést, mert ők maguk is LMBTQ-sok táborába tartoznak – írta a College Fix.

2023. május 12. 15:51
null

A Connecticuti Egyetem egy „nem bináris” hallgatója „homofób kifejezéseket” talált a kollégiumi szoba ajtaján. Mint kiderült a tettesek is LMBTQ-hallgatók voltak – számolt be az esetről a College Fix.

A lap ismertette, hogy a Connecticuti Egyetem hallgatója, Mads Carey a vandalizmust jelentette az iskolának, mire közölték vele, hogy „nem lehetett előítéletes incidensnek minősíteni a homofób jelzők használata ellenére a történteket, mivel a felelősök is az LMBTQ-közösség tagjai”.

„Engem egy kizárólag lányoknak fenntartott emeletre osztottak be, így ez már önmagában is problémát jelent számomra, mivel a nemek közötti tanulási közösségbe jelentkeztem, és ott korlátozottak a helyek” – idézte Carey nyilatkozatát a lap.

mintha azt mondanák, hogy törődnek a transznemű diákokkal, de aztán azt mondanák, hogy »korlátozottak a helyeink és a GI, és a hagyományos kollégiumi elhelyezés a biológiai nemek szerint történik«”.

„Minden nap egy küzdelem volt”

Carey arra is kitért, hogy  „minden nap egy küzdelem volt. Minden alkalommal, amikor a mosdót használtam, az volt ráírva, hogy nő, és ez egyszerűen nem én vagyok, és úgy éreztem, hogy nem tartozom oda” – mondta.

„A szomszédaim és a szobatársaim nem tisztelték a nemi identitásomat. Volt egy tábla az ajtómon, amit én és a szobatársam használhattunk, olyan kis mágnesek, amivel megmondhatod az embereknek, hogy hol vagy. Néhányan ráírtak és megrongálták.

– folytatta.

Büntetés helyett az oktatást részesítik előnyben

Az egyetem illetékesei megerősítették az idézett diákújságnak, hogy az előítéletes incidensek esetében büntetés helyett inkább az oktatást részesítik előnyben. De Carey-nek nagyobb céljai vannak – az összes lakást és minden helyet „nemi szempontból befogadóvá tenni” az egyetemen.

„Hiszem, hogy az egész campusnak nemi szempontból befogadónak kell lennie. Nem csak egy kollégium egy vagy két emeletére kellene korlátozódnia„ – mondta. „Ezt nem érzem igazságosnak. Mint például nem bináris diákként az év elején, nem volt elég hely, ahol kényelmesen élhettem volna a közösség részeként” – idézte a sérelmet elszenvedett diákot a College Fix.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. május 20. 14:32
- Carey arra is kitért, hogy „minden nap egy küzdelem volt. Minden alkalommal, amikor a mosdót használtam, az volt ráírva, hogy nő, és ez egyszerűen nem én vagyok, és úgy éreztem, hogy nem tartozom oda” – mondta. - hol született ez a Carey? Dzsungelben? Nem volt se apja, se anyja, egy rokona sem? Mert azoktól megkérdezhette volna, hova kell mennie, ha a szükség szólítja. Mert amíg külsőleg nő, addig a női mosdóba- ennyi!
Volo
2023. május 14. 09:46
"...nem volt elég hely, ahol kényelmesen élhettem volna a közösség részeként” Ezt magyarázza már el valaki, mert nem értem. A szavakat értem, de az egésznek egybe, teljesen értelmetlen!
lajosbabos
2023. május 13. 14:47
ez még semmi, várjatok csak amég az áltvédöket jelentgetik majd mert a seggükböl kilógó idegen testekkel szaladgáló egérnek képzelö ökrök ingyen sajtot követelnek. Ez lesz a lll trapista háború!
Talány
2023. május 13. 02:59
:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!