Itt a NATO legújabb ötlete: kibővített partnerséget kapna Ukrajna

2023. május 26. 14:20

Több tagállami diplomata szerint is ez fontos lépés lenne a csatlakozás felé.

2023. május 26. 14:20
null

A NATO-tagállamok hajlanak arra, hogy Ukrajnának felajánljanak egy úgynevezett kibővített partnerségi formát, ezzel demonstrálják politikai támogatásukat, ugyanakkor nem adnának konkrét ütemtervet a csatlakozáshoz – olvasható a Pravda cikkében. Több tagállami diplomata azt nyilatkozta, hogy az Ukrajna-NATO kapcsolatok bizonyos mértékű bővítésének gondolata egyre nagyobb támogatást élvez, és úgy látják, hogy

ezzel nagy lépést tennének a csatlakozás felé.

A NATO külügyminiszterei a jövő héten Oslóban találkoznak, hogy megvitassák e jövőbeli testület formátumát és létrehozásának időpontját, valamint Ukrajna jövőbeli tagságának és további katonai segítségnyújtásának kilátásait. A lap szerint ez lehetővé tenné Kijev számára, hogy bármikor kezdeményezzen üléseket, amikor csak szükségesnek látja, és megkönnyítené a szövetségesek közvetlen tájékoztatását a harctéren kialakult aktuális helyzetről.

Nyitókép: VLADIMIR SHTANKO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 26. 19:22
A vétotlan köpcös geci csicska ezt is megszavazza. Mint mindent, amire a gazdáitól parancsot kapott.
Daily
2023. május 26. 19:00
Ja de ki tudja hol lesz a határa annak az ukrajnának már. Meg hát lehet az oroszok emiatt kicsit vastagabban fognak radírozni pár évig. Kihal az öszes amerikai nyugger bankárvezér addig. Ebben a társaságban gyorsan repül az idő.
Oliver89
2023. május 26. 18:03
nato tagsag lehetne subscription alapu mint mondjuk a Netflix
pitypang1125
2023. május 26. 18:02
Lófaszt. Vétó. Ezzel de faktó megerőszakolva a NATO alapszerződését, kötelezetségek nélküli taggá avanzsálnák a nácikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!