Nagy-Britannia a „vörös vonal” átlépésére készül: nagy hatótávolságú rakétákat küldenének Ukrajnának

2023. május 11. 13:28

Ezt a lépést az USA többször is elutasította az eszkalációtól való félelem miatt.

2023. május 11. 13:28
null

A Sky News csütörtöki cikkében azt írja: Nagy-Britannia a jelek szerint arra készül, hogy nagy hatótávolságú rakétákat küldjön Ukrajnának – ezt a lépést az USA többször is elutasította az eszkalációtól való félelem miatt. Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma felhívást tett közzé, amelyben

100-300 km hatótávolságú rakéták beszállítóitól kér szándéknyilatkozatot.

A felhívás három napon belül kéri a válaszokat, és azt írja, hogy az ajánlatot benyújtó szállítókkal június 5-től felveszik a kapcsolatot.

Joe Biden eddig ellenállt a nagy hatótávolságú rakéták küldésére irányuló felhívásoknak, mivel aggályosnak tartotta, hogy Ukrajna mélyen orosz területen lévő célpontok elleni csapást mérhet velük.

Nyitókép: Illusztráció / Anatolii Stepanov / AFP 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fado
2023. május 11. 18:14
Évődés hogy ne mondjam kormalkodás lesz ez.
masikhozzaszolo
2023. május 11. 17:54
A volokolamszki országút (Alekszandr Bek) Ezt fogják lőni! Már meg is van írva!
Namond
2023. május 11. 17:33
Az angol tudósokból álló hírszerzés megerősítette a szigetfóbiás angolokat abban a tudatban, hogy őket, a tűzre öntött benzin miatt, retorzió nem érheti, hisz a Nord Stream felrobbantását is megúszták.
letsgobrandon
2023. május 11. 16:34
és azt ki fogja fizetni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!