A Kreml megfenyegette Nagy-Britanniát, amiért nagy hatótávolságú rakétákat küldene Ukrajnába

2023. május 11. 13:36

Nagy-Britannia tervének megvalósulásával Ukrajna mélyen orosz területeken lévő célpontokra is lecsaphat.

2023. május 11. 13:36
null

Moszkva szerint Nagy-Britannia „megfelelő választ” kap, ha átlépi a „vörös vonalat” – olvasható a Sky News cikkében. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője így reagált azokra a hírekre, amelyek szerint

Nagy-Britannia nagy hatótávolságú rakétákat küld Ukrajnának.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség így idézi őt: „Oroszország rendkívül negatívan áll a Storm Shadow nagy hatótávolságú cirkálórakéták Nagy-Britannia által Kijevbe történő szállítása kapcsán. Ha ez megtörténik, megfelelő válaszlépésre lesz szükség.”

Oroszország korábban azt mondta, hogy az ilyen fegyverek biztosítása „vörös vonal” átlépését jelentené. A védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta a jelentéseket.

 átlépését jelentené. A védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta a jelentéseket.

Nyitóképen: Dmitrij Peszkov / AFP/Anadolu Agency 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orban 1 g3c1
2023. május 11. 21:53
Mindig csak magyarazzak azt a voros vonalat de sose csinalnak semmit.
LancelotDuLac
2023. május 11. 18:55
"A Kreml megfenyegette Nagy-Britanniát, amiért nagy hatótávolságú rakétákat küldene Ukrajnába" Ezért nem kellett volna megtámadni Ukrajnát seggfej!! Kivívtátok az istenek haragját!
bcs333
2023. május 11. 18:26
Szerintem az USA egy elég szemét állam. Számomra ez a II.világháború óta egyértelmű. Nem nagyon foglalkoztak vele,hogy a németek hány millió oroszt pusztítottak ( emlékezetem szerint több tíz milliót ). Amikor egyértelmű lett , hogy az oroszok elkezdik visszakergetni a németeket , akkor rögtön jött az amerikaiak partraszállása . Az oroszok persze előbb értek Berlinbe , és egyéb német területekre. Érzésem szerint az oroszok "egyedül" is lezárták volna a II.világháborút , persze nem olyan gyorsan és valószínű több veszteséggel. És így persze nyugat Európa is valószínű egy szocialista formátum lett volna. Ezt csak azért vetem fel , mert számomra felháborító , hogy az ukránokat fegyverekkel és nem tudom még mivel támogatják tőlük több ezer kilométerről. Amerikai katonát persze nem vetnek be , hogy hány ukrán pusztul el , azzal nem foglalkoznak , a lényeg az , hogy előbb-utóbb a nyugat európai részéhez tartozzon. Ahogy neten olvastam , az ukránok megszegtek egy oroszokkal kötött megállapodást , és Putyin többszöri felszólításával nem foglalkoztak. Nézetem szerint Putyin lépése orosz szemszögből ( és a megállapodás miatt ) jogos volt. Az ukrán elnöknek tudomásul kellett volna vennie , hogy a nyugat és a kelet két valamennyire különböző gondolkodás módú világrész. És ők a keleti részhez tartoznak. Az EU nézetem szerint sajnos részben "szolgája" az USA-nak. Aztán arról nem is beszélve , hogy az EU-n belül néhány zsiványság is kiderült. Nem kedvelem Orbánt , de igazat adok neki , hogy nem "lépünk" be ebbe a háborúba. Nagyon sajnálom az ukrán embereket. Ha az ukrán elnök azonnal fejet hajtott volna az orosz felszólításnak , az ukránok most boldogan élhették volna tovább az életüket. Természetesen nem én vagyok a világ legbölcsebb embere , a fent leírtak csak az én véleményem.
Krupp Skya
2023. május 11. 16:49
Londonban is ugyan olyan jól mutatna egy hidrogénbomba, mint Hiro simában egy atom. Simábban el lehetne nekik küldeni konténerben. A NATO főparancsnok címére Anglia London Lenin street dva. Majd mondok értük egy Hiresimát vagy, hogy Nagasszaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!