Itt van Ferenc pápa első lépése a békemisszióban!

2023. május 23. 13:12

Egy bíborost bízott meg a Szentatya.

2023. május 23. 13:12
null

Ferenc pápa egy olasz érseket bízta meg az ukrajnai békemisszió kapcsán. A megbízás kapcsán azt remélik, hogy a konfliktus sújtotta Ukrajnában a „feszültség enyhülését” fogja eredményezni.

„Megerősíthetem, hogy Ferenc pápa Matteo Zuppi bíboros, bolognai érseket és az Olasz Püspöki Konferencia elnökét bízta meg egy olyan küldetéssel, amely hozzájárul a feszültség csökkentéséhez a jelenleg is tartó ukrajnai konfliktusban. A Szentatya reményét fejezi ki, hogy ez elindíthatja a béke útjára való belépést” – közvetítette Matteo Bruni vatikáni szóvivő.

A Vatikán közleménye egy titkos misszióra utal, amelyről Ferenc pápa nemrégiben tett magyarországi látogatása során beszélt. Akkor ukrán kormányzati tisztviselők tagadták, hogy tudomásuk lenne bármilyen vatikáni tevékenységről. Ferenc pápa egyébként a múlt héten találkozott Volodimir Zelenszkijjel, és a beszélgetés után az ukrán elnök jelezte, hogy nem lát lehetőséget a béketárgyalások megkezdésére Vlagyimir Putyinnal.

Nyitókép: Andreas SOLARO / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. május 23. 17:42
"Ferenc pápa egy olasz érseket bízta meg az ukrajnai békemisszió kapcsán." Névtelen cikk, tehát google fordítás. helyesen: bízott meg.
Lajoss
2023. május 23. 17:39
..és most sikerült eltalálni a képet is..bravó,Mandi..:)
balbako_
2023. május 23. 16:47
A Vatikán csendben dolgozik.
olajfa1
2023. május 23. 16:01
Hát' nagyon elkelne az "Isteni segítség"... -is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!