Szerb lap: „Budapest erősítést kap: Athén is ellenzi az oroszellenes szankciókat”

2023. május 30. 12:23

Görögország Magyarországhoz hasonlóan követeli, hogy Kijev vegyen le a szankciós listájáról görög cégeket.

2023. május 30. 12:23
null

A Novosti.rs a Politico írására hivatkozva közölte, hogy Budapest erősítést kap: Athén is ellenzi az oroszellenes szankciókat. A görögök támogatják Magyarország szkepticizmusát az EU tizenegyedik Oroszország elleni szankciócsomagjával szemben – írta uniós diplomatákra hivatkozva a Politico. A portál szerint Görögország hazánkhoz hasonlóan azt követeli, hogy

Kijev vegye le szankciós listájáról vállalatait.

A Politico azt írta az ügy komoly feszültséget okozott az uniós külügyminiszterek hét eleji találkozóján, ahol Annalena Baerbock német külügyminiszter nyíltan kritizálta Magyarországot, de Görögország a kritikák középpontjába került. Athén ugyanakkor visszautasította azokat a vádakat miszerint kijátszaná az Oroszország elleni szankciókat. 

Az egyik diplomata szerint

Ugyanis az unió vezetését jobban „frusztrálja” a magyar álláspont Oroszországot és Kínát érintő kérdésekben – írta a portál. 

Nyitókép: ARIS OIKONOMOU / POOL / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 30. 15:24
Ha a szerbek ezt mondják..Bruhaha
nempolitizálok
2023. május 30. 14:40
Zselé úgy csinál mintha nem tudná, 600 nyugati cég van az oroszoknál, ebből rengeteg amerikai.
LancelotDuLac
2023. május 30. 14:15
Persze megint hazudik a Mandi, ahogy szokott, a kurva anyátokat!!! mert a görög nem ellene van, hanem kivizsgálást kér arra, hogy valóban megsértik e a szankciót !!! "„Görögország megismételte, hogy amennyiben konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésre a szankciók megsértésére, ezekre technikai szinten fel kell hívni az érintett tagállamok figyelmét, hogy ezt megfelelően kivizsgálják, majd megfelelő lépéseket tegyenek” – mondta a dossziét ismerő diplomata. "Az ukrán név- és szégyenlista esetében a görög cégeket nemzetközi háború szponzoraiként vádolják, pedig nem sértik meg az Oroszországgal szembeni korlátozó intézkedéseket." Egy másik EU-diplomata azt mondta, hogy bár együttéreztek a görög állásponttal, „a kérdés az, hogy ez mennyire károsítja gazdaságukat, és Görögország szerint ez nagyon káros. Ezzel az állásponttal nincs gondunk – DE ETTŐL FÜGGETLENÜL TERMÉSZETESEN SZERETNÉNK A KÖVETKEZŐ SZANKCIÓCSOMAGOT” !!!! Josep Borrell, az EU vezető diplomatája már megígérte, hogy átdolgozza az ukrán listán szereplő nézeteltéréseket. A diplomaták közül ketten azt mondták, most már rajta múlik, hogy az ukránokkal együtt dolgozzon a megoldáson.
hoci74
2023. május 30. 13:54
Török görög szerb, talán horvát és szlovén... talán a déli nemzetek még őrzik a normlitás receptjét... Érdekes,ahol jó kaja van ott még észnél vannak az emberek...remélem az olaszok spanyolok is így látják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!