Boris Johnson megpróbálta az ukránok pártjára állítani Donald Trumpot

2023. május 28. 14:36

Trump azt ígéri, ha megválasztják, 24 órán belül véget vet az öldöklésnek.

2023. május 28. 14:36
null
Kohán Mátyás
Kohán Mátyás

Csütörtökön texasi útja keretében Boris Johnson tavaly leváltott brit miniszterelnök találkozott Donald Trump volt elnökkel, az amerikai republikánusok jelenleg legesélyesebb elnökjelöltjével – adja hírül a Guardian. Johnson szóvivője szerint

vitatták meg az eseményen.

A POLITICO beszámolója szerint „ukránpárti kutatóintézetek” meghívására érkezett a volt brit miniszterelnök Texasba, ahol politikusok, kampánytámogatók és iparmágnások társaságában hangsúlyozta, hogy „Amerikának tartania kell irányvonalát” Ukrajna támogatásában. Johnson Dallasban külön találkozott Greg Abbott texasi republikánus kormányzóval, illetve csütörtökön Trump vacsoravendége volt.

A Guardian szerint Johnson „az ukrán ügy vehemens nemzetközi vezérszurkolója”, és arról szerette volna meggyőzni a volt amerikai elnököt, hogy álljon az ukránok pártjára. Trump ugyanis egy májusi CNN-interjúban kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy az ukránok győzelmét szeretné-e. A kérdésre ugyanis azzal válaszolt: „Szeretném, ha nem halna meg több ember.

Hozzátette, „ezt 24 óra alatt elintézem”.

Trump és Johnson kapcsolata már hivatali idejük alatt sem volt teljesen felhőtlen, tavaly pedig Trump nyíltan felrótta Johnsonnak, hogy kormánya „nem igazán maradt meg konzervatívnak”, miután a brit konzervatívok szélerőmű-építést és más környezetvédő politikai intézkedéseket kezdtek támogatni.

Nyitókép: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. június 02. 23:38
Ő Amrika pártját szolgálja, nem Ukrajnáét. Borisnak is ezt kellene tennie. Nagy-Britannia érdekét szolgálnia. Nem Ukrajnáét.
ericco
2023. május 29. 13:58
Mi koze a konzervatizmusnak a szeleromuvekhez? Valaki lehet politikailag vagy gazdasagilag konzervativ, de energetikailag, ahol szinte naponta borulhatnak a dolgok, uj technologiak jonnek, regik mennek, stb., teljesen ertelmetlen konzervatizmusrol beszelni. Volt elnokkent ekkora baromsagokat beszelni...
EX - Terminátor
2023. május 29. 12:51
Ha bármibe is bele merészeltek pofázni? VÉR FOG FOLYNI.
Isten jobb keze
2023. május 29. 01:13
Szurkolok neki ! De ha nem tartja a szavát, injekció általi kivégzést neki! Bírói ítélet nélkül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!