A náci Németországhoz hasonlította a putyini Oroszországot Zelenszkij

2023. május 08. 15:02

„Sajnos a gonosz visszatért” – fogalmazott az ukrán államfő a Győzelem napja alkalmából.

2023. május 08. 15:02
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a náci Németországhoz hasonlította a mai Oroszországot. Ukrajna Oroszországhoz hasonlóan, a szovjet hagyományok nyomán május 9-én ünnepli a Győzelem napját, de most az ünnepnapot egy nappal korábbra, a nyugati szövetségesek emléknapjára hoznák át az ukránok –.írja a CNN.

„A világ legtöbb nemzete május 8-án ünnepli meg a nácik fölötti nagy győzelmet. Nem fogjuk megengedni, hogy kisajátítsák a Hitler-ellenes koalíció nemzeteinek közös győzelmét, és az sem engedjük, hogy hazudjanak a győzelemről” – fogalmazott Zelenszkij.

Az ukrán elnök kifejtette, hogy mind a hitleri, mind a putyini „rezsim célja a rabszolgasorba döntés és a pusztítás” .

„Sajnos a gonosz visszatért. Ahogy annak idején a gonosz rátámadt városainkra és falvainkra, így tesz most is; és ahogy egykor a népünket pusztította, azt teszi most is” – tette hozzá az ukrán államfő.

 

Nyitókép: Genya SAVILOV / AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
evpus
2023. május 10. 06:36
A náci ukrán vezér mondja ezt, mindig hazudik amikor kinyitja a száját.
Dezsőke
2023. május 09. 21:23
békét
KBA98
2023. május 09. 17:02
egy okádék
briganti
2023. május 08. 21:25
be szép lesz amikor ez a gyűrűsféreg a helyére kerül
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!