A legfrissebb térkép szerint is kiszorultak Bahmutból az ukránok

2023. május 20. 21:01

Már csak néhány utcát ellenőriznek a város védői.

2023. május 20. 21:01
null

Ahogy mi is beszámoltunk róla, szombaton  Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin bejelentette, elfoglalták az utolsó bahmuti ukrán állást is. Hanna Maliar ukrán védelmi miniszterhelyettes a bejelentést követően nem sokkal viszont leszögezte: az ukrán csapatok fenntartják a védelmet a város délnyugati részén. 

A legfrissebb térképek szerint Bahmut legmagasabban fekvő nyugati oldalát valóban elfoglalták az orosz csapatok, az ukrán erők pedig már csak egy néhány utcát tartanak ellenőrzésük alatt a város délnyugati területein.

Bár valószínűleg állomásoznak még ukrán csapatok ezen a területen, szinte biztosra vehetjük, hogy ezek már csak kivonás alatt álló, illetve visszavonulást fedező egységek – írja elemzésében a Portfolio.

Több szakértő is azon a véleményen van, hogy az elmúlt hetek ukrán ellentámadásai a t0504-es környékén elsősorban nem a város bekerítésére irányultak, hanem arra, hogy a még ott tartózkodó ukrán erőket biztonságban ki tudják vonni a városból – teszik hozzá.

 

 

Nyitókép: Handout / Satellite image ©2023 Maxar Technologies

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2023. május 21. 07:33
Ukrajna minden strategiai fontossagu helyen veszit. Mariupol, Bahmut... Es ez meg nem is az orosz fosereg hanen a Wagner maganhadsereg. A Nyugat liberoja meg mar most kilatszik es rut fortelmessege...
Kormánypárti2
2023. május 21. 07:16
Aztán jött a csősz és mindenkit kizavart a kukoricásból. ;-)
budihazi gabriellák
2023. május 21. 07:14
Bunkerbombát az ork náci pofájába az F16 -kal már gyerekjáték lesz:D Navalnij csapata szerint Putyinnak van egy 1 milliárd dolláros földalatti bunkere a Fekete-tenger partján
Bocskai István
2023. május 21. 04:52
Most akkor mi lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!