Egy EU-s ország hírszerzése megadta az ukrán ellentámadás várható időpontját

2023. április 22. 07:10

Az ukrán offenzíva sikere azonban két tényezőtől is függ.

2023. április 22. 07:10
null

Az észt katonai hírszerzés vezetője, Margo Grosberg ezredes szerint az ukrán ellentámadás már május 9-én megkezdődhet, de minden a front helyzetétől, valamint az időjárástól függ – írta meg az Unian.

Grosberg a jövő héten nem számít változásra a harcok menetében. Az ukrán hadsereg ellentámadása meglátása szerint május 9-én kezdődhet. Azt is hozzátette azonban, hogy a „szimbolikus” időpontok tervezése inkább az oroszokra jellemző. Az észt katonai hírszerzés vezetője azonban leszögezte azt is, hogy ezen a héten az érintett területeken végig esett az eső.

Az időjárásban pedig valószínűleg nem fog változást hozni a jövő hét,

hiszen további záporokra számítanak.

Az időjárás tényezője mellett még az a fontos, hogy az ukránok összehangoltan tudjanak támadni, hiszen az oroszok is felkészülten várhatják az esetleges ukrán offenzívát.

***

***

Nyitókép: Anatolii Stepanov / AFP

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda
2023. április 23. 04:32
Nem ide tartozik, de a Mandiner megtagadta a lehetőséget a "Halálra éheztették magukat, hogy üdvözüljenek" című cikk kommentálására. Gondolom, nem véletlenül. A cikkben ugyanis nem szerepel az az információ, hogy a szekta keresztény, és halálukkal Jézussal történő egyesülésükre törekedtek. Ki is üldözi a keresztényeket?
OneiroNauta
2023. április 22. 14:05
Krisztus második eljövetelével egy időben indul meg az ellentámadás...
fabulon a bőre őre
2023. április 22. 12:02
Milyen alja banda köpködte végig a posztokat?
pandalala
2023. április 22. 10:58
hihh, gondolom, az észtek azt is tudják h Ukrajna mikor lesz nátótagsi ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!