Amerikai lap: már az ukrán hadseregben sem hisz mindenki az ellentámadásban

2023. április 13. 13:05

A Washington Post megírta, hogy az egyik ukrán alezredes szerint az orosz erők napról napra jobban megerősítik magukat.

2023. április 13. 13:05
null

A tavasszal várható offenzívát úgy állították be, mint Ukrajna idei, mindent eldöntő lehetőségét arra, hogy visszafoglalja az orosz erők által elfoglalt területeket – emlékeztetett a Washington Post.

A hadműveletet azonban az időjárás, a lassú fegyverszállítások, továbbá a lőszerhiány késlelteti,

ez pedig könnyen eredményezhet patthelyzetet.

Tovább bonyolítja a tervezett ellentámadást a lap szerint az, hogy több tucat amerikai katonai és hírszerzési dokumentum szivárgott ki, amelyek több részletet is elárulnak az ukrán hadsereg állapotáról. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy ezek a körülmények a parancsnokokat terveik módosítására kényszeríthetik.

„Természetesen aggódom, minél tovább várunk” – mondta a harckocsizászlóaljat irányító ukrán alezredes, aki a „Thunder” hívójelet használja.

– állította Thunder.

***

***

Nyitókép: MTI/Andrew Marienko

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zuriktodor
2023. április 13. 17:12
Dezinformáció. Nagyon is készülnek.
Gyzoltan
2023. április 13. 16:43
"Kiderült: ezért nincs sok esélye a nagy ukrán ellentámadásnak" Az egyik oldalról megy az altatás a kábítás, de ezzel is esélytelen az ukrán ellentámadás! -nem tudnak elégséges erőt felvonultatni... Ez mellett is sikert várok az ellentámadástól, melyet a kivezényelt, kiparancsolt lelkes európai önkéntesek hullahegyei festenek alá... A siker következményei?! -ki tudja? -volt már rá példa, hogy kínai önkéntesek jelentették az ellensúlyt...
Káder János
2023. április 13. 15:52
Ukrajna..... :-)))))))) Az ország gazdaságáról még néhány év IMF-gyarmatosítás után valószínűleg már nem lesz mit mondani, de szerencsére Ukrajna eddig is inkább olyan, rendhagyó exportcikkekben volt erős, mint a szervezett bűnözés, a csempészett cigaretta és a kurvák. Előbbit most már egy Szeva bácsinál magasabb ligában játszó ciapat vette át, utóbbiból meg azért mégse lehet a végtelenségig eltartani egy egész országot. Ideje lenne már feldarabolni a francba ezt a szerencsétlenséget, és felosztani az oroszok, lengyelek, magyarok és románok között. Sőt, ezek annyira nem létező nyomoroncok, hogy még a moldávoknak is kéne adni belőlük egy csipetet. Egy csomó idegeskedéstől, valamint rengeteg pénz és idő elpocsékolásától kímélhetnénk meg ezzel az oroszokat, az amerikaiakat, az EU-t és magukat az ún. ukránokat is, jelentsen bármit ez a szó. Mindenkinek egyszerűbb lenne így.
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2023. április 13. 15:13
Mi ez az ellentámadás hogy úgy kell hinni benne mint a feltámadásban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!