Kiderült: ezért nincs sok esélye a nagy ukrán ellentámadásnak

2023. március 24. 19:02

Resperger István meglátása szerint már a terep miatt is kétséges az ukrán ellentámadás.

2023. március 24. 19:02
null

A már négy hónapja védekezésre kényszerülő ukrán erők a „nagyon közeli jövőben” ellentámadást fognak indítani az orosz csapatok ellen –közölte az ukrán szárazföldi erők parancsnoka minap. Resperger István ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katonai Nemzetbiztonsági Tanszékének vezetője az Infostartnak elmondta, 

már a terep miatt is kétséges az ukrán ellentámadás,

de ez nyilván nem zárja ki egy ellenlökés megindítását, hogy stabilizálják a helyzetet. 

Az ukrán ellentámadást nehezíti, hogy egyelőre csak korlátozottan érkezett meg az országba az ehhez szükséges nyugati technológia. Az amerikai M1 Abrams, a brit Challenger 2 és a német Leopard 2

harckocsikra még a kiképzések sem fejeződtek be teljesen

– mutatott rá az ezredes.

A terepviszonyokkal kapcsolatban emlékeztetett, amellett, hogy az időjárás miatti sártengerben a nagy páncélozott eszközök elakadhatnak, mindként oldal előszeretettel aknásít, valamint tüzérséggel támad minden olyan területet, ahol a másik harcjárművekkel tör előre.

A lap közölte, hogy a harcokra tehát legfeljebb Bahmutban van lehetőség, aminek a friss katonai jelentések szerint 63 százalékát az oroszok, körülbelül 16-18 százalékát az ukránok uralják, a maradék 20 százalék pedig egy semleges zóna a tűzvonalban.

***

***

Nyitókép: Daniel LEAL / AFP

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2023. március 25. 14:22
Szovjet típusú öngyilkos rohamra készülnek, részsikereket akár el is érhetnek vele.
pepita
2023. március 25. 13:58
Érdemes figyelmesen megnézni ezt a fotót. Ezeket a fiatal serdülő gyerekeket küldik a vágóhídra. SZÖRNYŰ!!!! Nem tudom miért de nekem a hitlerjugend jut eszembe erről a fotóról. Ezért kellene bíróság előtt felelni a felelősöknek. Új Nürberget szeretnék ezeknek. Katyinnal is megelégednék.
Lajoss
2023. március 25. 12:41
Moszkovita propaganda..by mandiner.ru
madar299
2023. március 25. 10:43
A képen ijedt kamasz gyerekek láthatók , mint jövöbeni hősi halottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!