A tavaszi olvadás sártengerré változtatta Bahmut környékét

2023. február 28. 09:29

„Így lehetetlen előrehaladni” – árulta el egy ukrán tüzérparancsnok a Reutersnek.

2023. február 28. 09:29
null

Az ukrajnai Bahmut városában „rendkívül feszült” volt a helyzet kedden, mivel a várost ostromló orosz csapatok fokozták támadásukat, hogy bekerítsék azt – tájékoztatott a hírről kedden a Reuters.

A lap értesülései szerint Donyeck területén az ukrán katonák már sáros lövészárkokban gubbasztottak, miután a melegebb időjárás felolvasztotta a fagyott talajt. „Mindkét oldal a pozíciójában marad, mert mint látják, a tavasz a sarat jelenti.

A tavaszi olvadás, amelyet a helyiek raszputyica néven ismernek, a múltban több hadsereg támadási tervét is tönkretette szerte Ukrajnában és Nyugat-Oroszországban, mivel az utakat folyókká, a mezőket mocsárrá változtatta.

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2023. február 28. 12:52
A (k)ukik nem tudnak mocsarat csapolni. Kuldjenek mar beloluk par embert nyugatra hogy azt is megtanulhassak.
nempolitizálok
2023. február 28. 12:44
Hátrálni viszont simán lehet.
zara
2023. február 28. 12:03
a tavaszi olvadÁs vagya gát ukránok általi felrobbantása? utánna kellene nézni mielőtt valamit leadunk különben csak propagandacsatorna....
Ólat a trolloknak
2023. február 28. 11:55
Bezzeg az oroszoknak még fagyott a föld onnan 200 méterre, ők tudnak haladni :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!