Döbbenetes adatokat közölt az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara

2023. április 28. 17:54

A beszámoló alapján közel 190 000 orosz katona esett el.

2023. április 28. 17:54
null

Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara a közösségi oldalán megosztotta a legfrissebb háborús statisztikát. Oroszország Ukrajna ellen indított háborújában eddig

körülbelül 189 460 orosz katona esett el,

az elmúlt napon pedig 540 ellenséges vesztette életét – számolt be az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara.

A beszámoló alapján eddig többek között 3694 tankot, 7181 páncélozott harcjárművet, valamint 308 repülőgépet semmisítettek meg az ukránok. 

„Harcolj a megszálló ellen! Együtt fogunk győzni! Csapjatok le a megszállóra! Győzzünk együtt! Az igazságban van az erőnk!” – áll a dokumentum végén.

***

***

Képünk illusztráció. Forrása: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2023. április 30. 14:12
:D :D :D
B_kanya
2023. április 30. 07:18
Ha majd 200e orosz halt meg és 3 sebesült jut egy halottja, akkor a mozgósítás előtt meghalt, megsebesült az egész támadó orosz haderő és a két szakadár milícia . Hihető És ebből a BBC megbízásából végzett médiakutatás megtalált kb 18 ezret
Reszelő Aladár
2023. április 29. 21:31
De ha tehetnék, akkor 100x ennyit is lemeszárolnának. Vagy ezerszer. Vagy mindet, aki nem olyan mint ők, előbb az orosz, majd a magyar, majd mindenki más. Majd nyertesként megírják az új történelmet, ahol kiderül, hogy etnikai alapon mégiscsak lehet emberiséget írtani.
fraktoaster
2023. április 29. 11:22
Ezzel az egésszel csak néhány probléma van: 1. Az orosz veszteségekről egyedül az orosz hadseregnek lehetnek megközelítően helyes számai. Az ukránoknak nincs módja ezt pontosan megbecsülnie... 2. Nyilván dezinformál és propagandát fúj mindkét fél. Miért hinnénk el az ukránok infóit jobban, mint az oroszokét? És vica versa... Van a spontán benyögött számokon kívül bármi, ami bizonyíték lenne? Nincs. 3. 190 ezer halottat becsülnek. A halottaknál mindig jóval több sebesültnek, hadifogolynak, dezertőrnek kell lennie. Akkor pedig máris ott tartunk, hogy az oroszok 500 - 1 millió katonát vesztettek. Tehát ebből a szempontból is igen necces ez a szám. 4. Jelentősége sok nincsen ennek a számnak addig, amíg a háború menetére nincs kihatással. Arra meg abszolút nincs, mert nem állnak az ukránok győzelemre... 5. Az oroszok általában leszarták mindig az ember veszteséget. Pl.: Barbarossa hadművelet, 1941. Amíg a németek eljutottak Moszkva kapujáig (3-4 hónap), a szovjet hadsereg 8 millió (!!!) katonát vesztett (halott, sebesült, hadifogoly, eltűnt). Hitler azt hitte mindjárt nyernek mert a Szovjetunió elfogyott. Nem így történt....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!