Nagy bajban lehetnek az ukránok Bahmutnál

2023. április 07. 12:12

Legalábbis a brit védelmi minisztérium jelentése szerint.

2023. április 07. 12:12
null

Bahmut városánál húsdaráló alakult ki, legalábbis a heves harcokban annyi katonát vesztett mind az orosz, mind az ukrán fél, hogy húsdarálónak nevezik már katonai elemzők a térséget.

A brit védelmi minisztérium nyilvános jelentése szerint az elmúlt napokban az orosz erők visszanyertek némi lendületet a Bakhmutért folytatott harcban. Mint ismeretes, a hírek szerint az előrenyomulásuk 2023. március vége óta nagyrészt megrekedt.

– írták. „Reális esély van arra, hogy a helyi szinten Wagner és az orosz védelmi minisztérium parancsnokai szüneteltetik a folyamatos viszályukat, és javították az együttműködést.”

Nyitókép: Muhammed Enes Yildirim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kecsketenyeszto
2023. április 08. 03:13
Egyik héten a mandi előadta, hogy már a város is megsemmisült... akkor mégis mire lehet ráfogni újabban az oroszok hónapok óta tartó töketlenségét, hogy egy métert sem haladnak előre? Talán mégsem volt igaza a ruszkiszopóknak az általuk csodált orosz hadviselés kapcsán.
5m007h 0p3ra70r
2023. április 08. 00:15
Nem számít. Bahmutnak nincs jelentőssége.
Palatin
2023. április 07. 23:29
Az USA-val szövetkezve az ukránok alá akarták ásni Oroszország biztonságát. Európának alaposan meg fog gyülni a baja az ukránokkal, akár gyöznek akár veszítenek. Az természetesen "jó" a Nyugatnak, hogy Ukrajna szutyongatja az oroszokat. De ha ennek egyszer vége lesz, mit fog kezdeni Európa ezzel a bizony nem éppen kedves és aranyos néppel? Nyugaton ukrán maffiák fognak garázdálkodni, az Unióban,- ha felveszik öket -, örökös baj lesz velük a követelödzéseik miatt. Majd ök fogják megmondani, kit kell kirugnia az unióból és kérik a fizetséget azért, mert "megmentették" Európát. Ha veszítenek, akkor meg állandóna koldulni fognak. Ha a lengyelekkel összefognak, akkora eröt fognak képviselni, mint Németország. Európa igazi lejtmenete majd a háború után fog igazán kiteljesedni. Amerika harapófogójában, ukrán követelésekkel, garázdaságokkal kell majd szembe nézni. Nem szeretnék a háború utáni Európa börében lenni.
kep3144
2023. április 07. 21:35
Azért, hogy néhány száz, számunkra elképzelhetetlen mértékben gazdag rohadék tovább gazdagodjon, legalább félmillió egyszerű hétköznapi ember már meghalt, megnyomorodott. Egy fél ország romokban hever és sokmillióan mindenüket hátrahagyva elmenekültek. És hol van még ennek a vége? Milyen emberek lesznek azok, akik mondjuk fél évet a fronton töltöttek és utána hazakerülnek? Ők már mindent átéltek, rájuk ijeszteni semmivel sem lehet. A megszokott társadalmi normák számukra már semmit sem jelentenek. Lesz itt még baj bőven.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!