Érdekes fejlemények: a Wagner-csoport a törököktől akart fegyvert vásárolni az ukrajnai háborúhoz

2023. április 09. 17:42

A Washington Post cikke szerint a kiszivárgott titkos dokumentumokból az derült ki, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek tudtak a Wagner kísérletéről.

2023. április 09. 17:42
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt a héten olyan titkos háborús dokumentumok kerültek fel Twitterre és Telegramra, amelyek részletesen ismertetik az ukrán hadsereg megerősítésére vonatkozó titkos amerikai és NATO-tervezeteket az Oroszország ellen tervezett offenzíva előtt.

A Washington Post ezzel a témával foglalkozó cikke szerint a kiszivárgott titkos dokumentumokból az derült ki, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek tudtak a Wagner azon kísérletéről, hogy fegyvereket vásároljon Törökországtól az ukrajnai háborúhoz.

A dokumentumok szerint a Wagner tagjai február elején találkoztak a török képviselőkkel annak érdekében, hogy

nyélbe üssenek egy fegyverüzeletet a NATO-tagállam Törökországgal.

A kiszivárgott titkos iratokból az nem derült ki, hogy mindez a török kormány tudomásával történt-e illetve, hogy sikeresek voltak-e a tárgyalások. 

***

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Vlagyimir Szmirnov

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2023. április 10. 21:08
"A Washington Post cikke szerint a kiszivárgott titkos dokumentumokból az derült ki, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek tudtak a Wagner kísérletéről." A Wagner csoport nem kísérletezik! Ők biztosra mennek!
ptrfarkas43
2023. április 10. 08:27
Mi ebben a meglepő, az usa is bepróbálkozik mindenhol lőszervásárlással.
balbako_
2023. április 10. 07:25
Ha van pénzük megkapják.
Csifcsák
2023. április 10. 06:42
Érdekes fejlemény az, hogy egy háború kapcsán ki kitől és miért vehet fegyvert. ? Normális ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!