Szijjártó: Magyarország határidő előtt teljesíti NATO-vállalását

2023. április 05. 15:09

A tárcavezető szerint hazánk elkötelezettségével, megbízhatóságával és lojalitásával kapcsolatban számos mesterséges és hazug vád merült fel mostanában.

2023. április 05. 15:09
null

Magyarország lojális szövetségesként már egy évvel a határidő előtt, idén teljesíteni fogja a NATO azon célkitűzését, amelynek értelmében a védelmi költségeknek el kell érniük a bruttó hazai termék (GDP) legalább két százalékát – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Brüsszelben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a NATO külügyminiszteri tanácskozását követő sajtóértekezletén arról számolt be, hogy még meg is fogja haladni a magyar GDP két százalékát a katonai büdzsé,

ráadásul ezt jelentős gazdasági növekedés mellett érték el, minthogy még a tavalyi válságévben is 4,6 százalékos bővülést regisztráltak.    

Magyarország azon kilenc NATO tagország között szerepel, akik az idei esztendőre tudják teljesíteni a 2 százalékos elvárást, ami kevesebb, mint a NATO-tagok egyharmadát jelenti – hangsúlyozta. „Tehát szeretném rögzíteni, főleg azért, mert Magyarország elkötelezettségével, megbízhatóságával, lojalitásával kapcsolatban számos mesterséges és hazug vád és kétség merült fel, hogy Magyarország azon kilenc NATO-tagország között szerepel, akik az idei esztendőre tudják teljesíteni a két százalékos elvárást” – jelentette ki.    

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. április 05. 21:37
Azért kíváncsi lennék rá, hogy ki és mit kap ezért a svéd cécóért a törököktől. Tiborcz Ráhelnek vannak török oligarcha kapcsolatai, a földrengés utáni újjáépítés big biznisz. Magyarország veszít, ez nem kérdés, de ki nyer?
Láncfűrészes Attasé
2023. április 05. 19:45
A magyar külpolitika irányát tekintve irreleváns. Lefordítom a célcsoport a kisiskolás szintjükre: Petike hülye, baszik tanulni, hisztizik, kap két kurva nagy karót matekból, majd arra veri magát apucinak, hogy milyen szépen rajzol pöttyösbögrét.
Vakfolt
2023. április 05. 19:29
Na igen, de Dzsóbácsi azt üzente, hogy Svédországot a regimentbe. Tényleg olyan időket élünk még, hogy így ide lehet böffenteni, nekünk meg kötelező gazsulálni?
01234567890
2023. április 05. 19:09
Mikor fogunk mi itt tartani? https://24.hu/kulfold/2023/04/05/tularazott-kinai-lelegeztetogep-borton-bosznia-hercegovina/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!