Szabotázzsal vádolja Szlovákia Oroszországot

2023. április 08. 17:42

A védelmi miniszter szerint orosz technikusok rontották el az Ukrajnának adományozott Migeket.

2023. április 08. 17:42
null

Orosz technikusok szándékosan szabotálhatták a szlovák hadsereg tulajdonában lévő, szovjet gyártmányú MiG-29-es vadászgépeket – jelentette ki Jaroslav Naď védelmi miniszter. A Mig-29-es szovjet gyártmányú repülőgépeket a közelmúltban adták át Ukrajnának, mivel a szlovák hadsereg 2022 augusztusa óta nem használta már őket – írta az EURACTIV.

– magyarázta Naď, miután a Robert Fico volt miniszterelnök által vezetett ellenzék élesen bírálta a kormányt, amiért lemondott az „értékes” repülőgépekről.

A miniszter most arról beszélt, hogy:

akik 2022-ig a szlovákiai Sliač (Szliács) légibázison tartózkodtak. Még a rendőrség is nyomozott a gyanúnk alapján”.

„A hibák azokon az alkatrészeken jelentek meg, amelyekhez csak az oroszok fértek hozzá” – mondta Naď. Ľubomír Svoboda altábornagy. Az egykori legmagasabb rendfokozatú szlovák pilóta is azt állította, hogy az oroszok szándékosan megrongálták a repülőgépeket. „Lehet, hogy rossz volt a kivitelezés, nevezzük így. Nem tudom” – fogalmazott.

A pozsonyi orosz nagykövetség szerint az, hogy Szlovákia vadászgépeket szállított Ukrajnának, „a konfliktus eszkalációjához vezet, amelyért a meghozott döntések kezdeményezőit felelősségre fogják vonni”.

Nyitókép: defenceimagery.mod.uk

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pathfinder76
2023. április 09. 21:41
Szóval 2022- ben ,amikor már javában zajlott a háború,és a szlovákok fegyverekkel támogatták Ukrajnát,akkor még orosz technikusok dolgoztak a szlovák vadászgépeken. Teljesen életszerű...
Martell 2
2023. április 09. 20:44
Tisztára a szlovák Svejk történet :) A nyomorék szlovákok kitaláltak egy mesét, hogy a gonosz oroszok 2022-ben megrongálták ( szerintem nem is jártak ott az oroszok, már háború volt ) a repülőiket ( amik valójában már ócskavasak voltak ), pedig kötelességük lett volna megjavítani hogy utána elküldjék a szlovákok az ukránoknak az oroszok elleni harcra. Miközben a szlovákok szegtek szerződést, amikor az oroszok engedélye nélkül küldték el a repülőket, ráadásul az oroszok elleni harcra.
DaseinDb
2023. április 09. 16:02
Szlovák főkatona nyilatkozatából két részlet: Lubomír Svoboda altábornagy a fegyveres erők legmagasabb rangú (volt) pilótája. 2017-től a légierők parancsnokaként tevékenykedett, jelenleg a vezérkar főnökének helyettese. „Nem igaz, amit már sokszor leírtak, hogy az oroszok szervizelték volna a MiG-jeinket. A mi képzett technikusaink szervizelték őket. A mi technikusaink voltak azok, akik megjavították a kisebb meghibásodásokat, elvégezték a repülésre való felkészítést, és bizonyos repült óraszám után elvégezték az előírt munkálatokat.” „Mihez kellettek akkor az oroszok? Az orosz karbantartók akkor léptek színre, amikor komolyabb probléma merült fel: például egy elektronikus rendszer meghibásodása. A mi technikusaink kivették az elektronikai blokkot, és átadták az oroszoknak. Ezek olyan vezető szakemberek voltak, akik mindent tudtak a MiG-ekről. Tehát az orosz technikus fogta a blokkot, belevetette magát a munkába, és rövid idő alatt megjavította nekünk. Konzultáltak velünk arról is, hogyan járjunk el, amikor konkrét problémák merülnek fel.” https://napunk.dennikn.sk/hu/3314831/a-legiero-tabornoka-reggel-meg-het-mig-volt-uzemkepes-este-mar-csak-harom-az-oroszok-megbizhatatlanok-voltak/ Haditechnika kerekasztal fórumon MIG-hez értő, gyakorlott repülőgépszerelő, 182899 hozzászólása: https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/page-9145
formaegy
2023. április 09. 13:04
Van aki elhiszi?)))))))))))) Ilyen az amikor szemrebbenés nélkül hazudnak a nácik.)))))))))))) Szerencsétlen marhák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!