Oroszország fenyeget: szerintük katonai következményei lesznek Finnország NATO-csatlakozásának

2023. április 04. 19:51

Finnország csatlakozásával a NATO és Oroszország közös határa a kétszeresére nőtt.

2023. április 04. 19:51
null

Oroszország kedden figyelmeztetett, hogy katonai és egyéb lépésekkel fog reagálni szomszédja, Finnország NATO-csatlakozására – derül ki a The Moscow Times cikkéből. 

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, Finnország az Egyesült Államok vezette katonai szövetség 31. tagja lett egy történelmi stratégiai váltás után. A csatlakozás folyamata az után indult el, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Finnország NATO-csatlakozására Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője úgy reagált:

– nyilatkozta kedden riportereknek.

A szóvivő Helsinki lépését „Oroszország biztonságának és nemzeti érdekeinek megsértésének” minősítette.

Peszkov nyilatkozatától függetlenül az orosz külügyminisztérium is „katonai, technikai és egyéb megtorló intézkedésekkel” fenyegetett, mivel a NATO és Oroszország közös határa kétszeresére nőtt Finnország belépésével.

Az oroszok megígérték: „konkrét védelemépítési lépéseket” tesznek, annak függvényében, hogy a NATO támadófegyvereket telepít-e Finnországba.

Nyitókép: SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. április 05. 19:48
Helyes. Remélem nem ússzák meg se a hoholok, se a többi mocskos geci hoholseggnyaló zsidó patkány!
Hill
2023. április 05. 08:33
Nem Oroszország támadja meg a Nato t, inkább fordítva. Mondom ezt úgy, hogy baromira nem érdekelnek sem az oroszok sem az ukránok. Azt sem értem, hogy két ország konfliktusa milyen alapon tartozik az unijóra meg a Natora. Egyik nek sincs köze egyikhez sem. Persze Zelenszkij zsidó így már érthető, hogy a többi zsidó a védelmébe veszi. A Nato védelmi célból jött létre és nem azért, hogy szájaskodjon. Békefenntartókat kéne küldeniük nem pedig pártját fogni a büdös hoholoknak.
chief Bromden
2023. április 05. 07:07
Persze hogy telepít, folyamatosan provokál, behatol egy másik nagyhatalom érdekszférájába. Kinyílt a csipájuk, a ruszkik hibáztak nem csaptak oda mikor a sisak szállítást felváltották a fegyverszállítások.
48gondolkodó
2023. április 05. 07:04
https://mandiner.hu/cikk/20211201_putyin_nato_egyesult_allamok_kulfold#commentanch15174090 1962-es Cuba-i válság ugyan erről szólt, napok kérdése volt hogy USA lerohanja Cubát Castróstul együtt; szerencsére Hruscsov visszakozott. Most ugyan ilyen alapon Putyin lerohanhatja Ukrajnát, sőt Finn és Svédországot is. Szó nem esik arról, hogy a Finn NATO tagság milyen fegyverrenszerek és USA csapatok későbbi telepítését jelentheti. 1962-ben ez III. Világháborús veszély volt akkor ez most nem az?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!