Oroszország borzolja a kedélyeket: egyenesen a NATO-határhoz telepítik a taktikai atomfegyvereket

2023. április 03. 09:37

Fehéroroszország nyugati határai közelébe fognak kerülni a taktikai atomtöltetek.

2023. április 03. 09:37
null

A minszki orosz nagykövet vasárnap este kijelentette: Oroszország Fehéroroszország nyugati határai közelébe fogja telepíteni taktikai atomfegyvereit – írja a Reuters. Ezzel a lépéssel Oroszország kifejezetten NATO-tagállamok határaihoz telepíti a fegyvereket, ami tovább borzolja a kedélyeket a Nyugat és Oroszország.

A fegyvereket államunk nyugati határára szállítják. A nukleáris töltetek növelik a biztonság szavatolásának lehetőségeit. Ez az európai és az amerikai tiltakozás ellenére is meg fog történni

– mondta Borisz Grizlov, Oroszország fehéroroszországi nagykövete a helyi állami televíziónak.

Mint arról a Mandiner korábban beszámolt: Vlagyimir Putyin orosz elnök március végén, 13 hónappal az orosz-ukrán háború kezdetét követően bejelentette, hogy Oroszország taktikai atomfegyvereket helyez el Fehéroroszországba. Korábban Minszk engedélyezte azt is, hogy szövetségese fehérorosz területről indítson offenzívát Ukrajna ellen. A fehérorosz fél azzal magyarázta a lépést, hogy „a NATO lépései miatt kényszerült Minszk az atomfegyverek befogadására”.

Fehéroroszország északon Litvániával és Lettországgal, nyugaton pedig Lengyelországgal határos. Mindhárom ország NATO-tagállam.

Nyitókép: Alexander Nemenov / AFP 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. május 17. 18:49
Az Oroszok teszik azt amire kényszeritik.
Anubys
2023. április 03. 14:22
Semmi borzolás nincsen itten szerintem, mert a NATO közelében/szomszédságában, konkrétan Kalinyingrádban eddig is voltak, illetve jelenleg is vannak taktikai atomtöltetek/illetve hordozórakéták.
Csigorin
2023. április 03. 14:13
menjen hatrebb a nato es mindjart kevesbe fog borzolodni hogy a gonosz oroszok direkt amerikai bazisok koze tettek az orszagukat
Attyla
2023. április 03. 12:16
Na igen, azok a csúnya oroszok már megint. Volt bátorságuk atomrakétákat a NATO keleti →Lenyel ←határ közelébe telepíteni Minszk beleegyezésével. Ez kérem skandallum! Persze az usások az oroszokat körbevették rakétákkal az természetes. Csak mellékesen megkérdezem, a Cubai rakéta hiszti az mi volt!? Mert JFK se volt egy gerinces f@szagerek! Hruscsov se diliből vitte Cubába a cuccot! A rakéták leszerelése se JFK kemény f@szúságának volt köszönhető! Csak mellékesen mondom ... az USA hadihajók között amikor az orosz tengeralattjárók feljöttek ... na volt egy egy kisebb idegösszeomlás az usások közt! Lehet erről is nyugodtan pofázni. Amúgy az orosz takéták nem voltak összeszerelve és az indítóállások se voltak üzemre készek. Anno Hruscsov és Kenedi megállapodtak a rakéták leszereléséről és elszállításáról cserébe az USA leszereli a válság igazi kirobbantó okát a Törökországi atomrakétákat amit elötte való években telepített az USA. A rakéták leszerelése orosz ellenőrzés mellett 1 év után megtörtént. Ezt a történelmi szálat mindig elhallgatja a liberális hazug sajtó! Az oroszok elleni paranoiális hiszti a nagy szarkeverő a vastag sztk-ás fekete szemüvegkeretes német származású Henri Kissinger volt! Nnna... ezen lehet agyalni bolsi libsi tervek! Az USA gyáva cinikus aljas fasiszta politikájú nép!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!