Guy Verhofstadt már az amerikai demokrácia miatt is aggódik

2023. április 08. 09:50

A belga EP-képviselő úgy tűnik, nem ért egyet a szigorúbb fegyvertörvényekért való amerikai fellépéssel.

2023. április 08. 09:50
null

„Így hal meg egy csodás demokrácia” – írta Guy Verhofstadt Twitter-oldalán ahhoz a cikkhez, amely arról számolt be, hogy Kamala Harris találkozott azokkal a Tennessee-i törvényhozókkal, akiket a tömeges lövöldözés miatti tiltakozás miatt kizártak az állami képviselőházból.

A CBS News arról írt, hogy az Egyesült Államok alelnök pénteken az utolsó pillanatban Tennessee államba utazott, ahol

szigorúbb fegyvertörvényeket követelt,

és bírálta a republikánusok által ellenőrzött állami képviselőházat, amely egy nappal korábban kizárt két fekete bőrű demokrata törvényhozót. A törvényhozók szerepet vállaltak a fegyvertartás szigorítását követelő tüntetésen, miután a nashville-i iskolai lövöldözés során hat ember életét vesztette – idézte fel a lap.

 – idézte a CBS News Kamala Harris-t.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Alexandros Michailidis / POOL / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2023. április 09. 09:31
Valószinü már nem akar tovább képviselőként képviselni. Még egy két olyen megnyilvénulás és a gazda elcsapja. Vagy, MiszterSzorosz erre utasitotta, akkor piros pont. Ha végre kiszáll, nehezen tudom elképzelni, hogy nincstelen munkanélküli lesz, hisz oly sok jót tett a világnak, imádott Európánknak.
Kiababa
2023. április 08. 17:50
Belga helyett inkább balgának kéne nevezni.
Tikkadt Szöcske
2023. április 08. 15:11
.
NewHorizon
2023. április 08. 14:23
Tisztességes, felelősségtudó emberek kezében a fegyver nem probléma, nagyobb bajok esetében még a rendfenntartók szolgálatára is lennének. Viszont a bűnözők, pszichopaták, elmebetegek nagy valószínűséggel mindig be tudnák szerezni a fegyvereket a feketepiacon és véghezvinni szándékos, előre kitervelt és szörnyű tetteiket. Megint ez az álszenteskedés a ballibsiktől minden ilyen eset után, mert az semmit sem szeretnének jobban, mint lefegyverezni az amerikai lakosságot. A törvényeket kell megerősíteni, fenntartani a rendet/biztonságot és pszichológiai bajokkal küszködőknek hergelés helyett megfelelő segítséget nyújtani. De inkább segítenek nekik másokra hárítani a felelősséget, aztán szellemi és érzelmi tumultusukban, vakon, mennek bosszút állni. A fegyver-tulajdont és elérhetőségét okolni pedig pont olyan logika, mintha valaki helyesírási hibák miatt az örökírót hibáztatná. Nem, itt kizárólag arról van szó, hogy zsarnoki hatalmak (deep state és kiszolgálói, akik örök életre meg akarják tartani, ifjabb családtagoknak átadni a mester/szolga kapcsolatot: a demokrata párt és jópár RINO republikánus) védtelen, könnyen sakkban tartható polgárságot akarnak. De más megoldással el is érhetik, ha az emberiség ismét bekapja a horgot. Már erősen dolgoznak az általuk teljes egészében kontrollált digitális bankvalután, amit akármikor elzárhatnak (ha valaki nem úgy viselkedik, ahogy kéne), mint egy csapot mert azt az emberek nem tarthatják a matracuk alatt, mint a kézpénzt, amit meg akarnak szűntetni. Mikromenedzselni akarnak mindenkit, majd azt is meg tudják határozni, hogy az ember mire költheti a 'valutáját', mert a blockchain (blokklánc) technológia útján minden tranzakció könnyen ellenőrizhető lesz. Remélhetőleg a világ népe még időben észhez kap és ezt nem tudják megvalósítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!