Osztrák miniszter: Ausztriában kattanna a bilincs Putyin kezén

2023. április 11. 20:12

Magyarországon ugyanakkor nem tartóztathatnák le, mert „nem hirdették ki a Nemzetközi Büntetőbíróság statútumát”.

2023. április 11. 20:12
null

Karoline Edtstadler, osztrák Európa-ügyi miniszter a Tagesspiegel című lapnak adott interjút, amelyben kijelentette,

nemzetközi és büntetőjogi értelemben is kötelesek lennének az osztrák hatóságok letartóztatni Vlagyimir Putyint, ha belépne Ausztriába.

Mint ismert, a Nemzetközi Büntetőbírósága még márciusban adott ki nemzetközi elfogatóparancsot az orosz elnök ellen, amellyel kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a március 23-i Kormányinfón elmondta, hogy hazánkban nem lehetne letartózni Vlagyimir Putyint, mivel idehaza

 

Ausztria katonailag semleges kíván maradni

A tárcavezető kérdésre válaszolva leszögezte „Ausztria katonailag semleges, de politikailag nem”. „Szolidárisak vagyunk az ukrajnai emberekkel, humanitárius és gazdasági szempontból támogatjuk őket, de nem akkor, amikor fegyverszállításokról van szó. Ezzel szemben az úgynevezett »ír záradék« és a konstruktív tartózkodásunk miatt nem blokkolunk semmilyen döntést az EU nyújtotta támogatásokról” – nyilatkozta a lapnak Karoline Edtstadler.

Nyitókép: Anton Novoderezhkin / SPUTNIK / AFP

***

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2023. április 12. 17:18
aztán Bécs fölött elkattanna egy JARS... gyávák vagytok ti ahhoz, labancok.
ThunderDan
2023. április 12. 09:43
Üvöltő a kontraszt: Sztálin, Hruscsov, Brezsnyev regnálása alatt Bécs adott otthont egy csomó konferenciának a szovjetek részvételével... élvezték a semlegesség előnyeit... nem őrjöngtek 56-ban, 68-ban, 80-ban... most meg (egy sokkal gyengébb, sokkal távolibb Oroszország mellett): KATTANNA A BILINCS!
Tikkadt Szöcske
2023. április 12. 08:25
Lassan beindul a " Ki tenné gyorsabban rács mögé Putyint" c. USA-EU vetélkedö.
sagirdilsiz
2023. április 12. 08:12
Minek menne oda? Lagzi lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!