Letartóztatnák-e Putyint Magyarországon? – Gulyás Gergely válaszolt

2023. március 23. 13:08

A Kormányinfón került elő a kérdés.

2023. március 23. 13:08
null

Mint arról a Mandiner beszámolt, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kiadott egy elfogatóparancsot Vlagyimir Putyin ellen. A Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta: ez ténykérdés, ha ezt állapította meg a nemzetközi bíróság, ehhez nincs mit hozzátennie a kormánynak.

Nem tudjuk letartóztatni az orosz elnököt, mert Magyarország nem hirdette ki a Nemzetközi Büntetőbíróság statútumát”

– válaszolta a miniszter arra a kérdésre, hogy letartóztatnák-e Vlagyimir Putyint, ha Magyarország területére lépne. A tárcavezető részletezte: dualista alapon állunk, nemzetközi egyezmény elfogadása önmagában nem válik a belső jog részévé, csak ha kihirdetik, ami azért nem történt meg, mert a magyar alkotmánnyal ellentétes az egyezmény.

Nyitókép: Anton Novoderezhkin / SPUTNIK / AFP

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. április 06. 10:52
A kérdésre válaszolva úgy látom, az aláírt, jóváhagyott, elfogadott nemzetközi egyezményünk nem érvényes, mert a papír sarka felpöndörödött, szamárfüles. És ahogy nézem maga előtt, fejjel lefele van írva. Ön el tudja olvasni, mert ön felé van fordítva, én nem. Így nem érvényes.
18.0 fok
2023. március 23. 20:49
nem letartóztatni kéne, hanem disznótápnak hasznosítani.
Töki
2023. március 23. 17:54
Lesz ebbőp még konfliktus, hogy nem nyalunk a nyugatnak! :))))) szopjanak is le!!!!
beobachter1
2023. március 23. 17:35
Hiteltelen büntetőbíróság, hiszen az afganisztáni és iraki tömeggyilkosokat nem tartóztatja le! Az Usákok összes elnökét és az angolok szemét genyóját is le kellene tartóztatni, és örök élet plusz 3 napra ítélni! Értem én, hogy azt nyugati zsoldban meglehetősen nehéz, de csak meg kellene próbálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!