Óriásplakátok hívják fel a figyelmet az orosz pusztításra Ungváron

2023. április 11. 22:32

Egyelőre nem tudni, kik állnak az akció mögött.

2023. április 11. 22:32
null

A Csehszlovák Kém számolt be arról közösségi oldalán, hogy magyar és ukrán kétnyelvű óriásplakátok jelentek meg Ungvár városában. „A képek az Oroszországtól közösen szenvedő magyar-ukrán sorsközösséget hangsúlyozzák” – írta a bejegyzésben.

A plakátokon az olvasható, hogy

„A bal oldali fotón mintha a budapesti Corvin-köz egy részét látnánk, előtérben az 56-os forradalom ikonikus, lyukas zászlajával, a jobboldali fotó pedig a 2022. február 24-én Ukrajna ellen megindult orosz katonai agresszió során szétlőtt panelházat látnak” – írta a Csehszlovák Kém.

Egyelőre nem tudni, hogy a kárpátaljai akció mögött kiáll, de ezzel párhuzamosan Magyarország több településén is az orosz csapatok Ukrajnából történő kivonását sürgető óriásplakátok jelentek meg.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a magyarországi plakátok egy kampány részei, amely a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport megbízásából indult el. Az akciót az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta – olvasható a posztban.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Csehszlovák Kém Facebook-oldala

***

*** 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. április 13. 09:18
Magyar és ukrán kétnyelvű óriásplakátok jelentek meg Ungvár városában. A képek az Oroszországtól közösen szenvedő magyar-ukrán sorsközösséget hangsúlyozzák. A maffiaállammal szemben mindenkinek szembe kell fordulni, az újságírótól a melósig, ha változást akarunk elérni..
Menhetten
2023. április 13. 09:18
Végre! Van remény..
Aerion
2023. április 12. 18:33
De ha Ungváron hívják fel a figyelmet ilyesmire, miért nem magyarul teszik?
NERbot
2023. április 12. 13:35
Szegény, megtévesztett ukránok. Még mindig nem értették meg, hogy valójában Brüsszel bombázza őket, nem a békepárti oroszok?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!