Szerdán bejelentést tesz David Pressman – a 444 szerint szankciók is jöhetnek

2023. április 11. 10:57

Közben „Ruszkik haza” feliratú plakátok jelentek meg országszerte, az amerikai nagykövetség támogatásával.

2023. április 11. 10:57
null

„Több, egymástól független diplomáciai forrástól” úgy értesült a 444 nevű baloldali portál, hogy David Pressman amerikai nagykövet szerdára sajtótájékoztatót hívott össze. Bár a portál konkrétumokat nem ír, feltételezésük szerint „az amerikai kormány új intézkedést tervez a magyar kormány megbüntetésére, például felmerült, hogy szankciót vetnek ki befolyásos személyekre”. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője így értelmezte az információt:

Plakátkampány amerikai pénzből

Pressman sajtótájékoztatójának bejelentésével egy időben több portál is cikkezni kezdett arról a plakátkampányról, amely a Nyugati Pályán nevű Facebook-csoport megbízásából készült, és az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta.

A plakát egyik felén egy „Ruszkik haza” fehér falfelirat fotója látható (amely leginkább erre, az 1956-os Kálvin téri fényképre hasonlít). Ezt egészítették ki azzal, hogy

1956 Magyarország, 2023 Ukrajna”.

A másik felén az szerepel, hogy „béke akkor lehet Ukrajnában, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul”.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 916 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferer
2023. április 12. 16:05
Hány órakor lesz a bejelentés?
Ne szájalj
2023. április 12. 09:10
Biztos bocsanatot fog kerni, hogy magyar politikusokat hallgattak le.
B I L
2023. április 12. 09:05
Nehogymár egy usa buzi ajvekoljon bele az ország dolgába.
kitiltott
2023. április 12. 08:56
Tehát akkor "demokrata" olvasatban .. Minden kocsmai verekedésben minden ott tartózkodónak muszáj állást foglalni és soroskorsot adni az egyik fél kezébe hogy azzal üsse le a másikat .. Aha értem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!