Medvegyev is reagált Orbán szavaira: Meglátjuk, hogy Európa készen áll-e békefenntartók koporsóinak hosszú sorára

2023. április 01. 18:06

Az orosz politikus nem finomkodott.

2023. április 01. 18:06
null

Az orosz-ukrán háború kapcsán a magyar miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy az EU-s vezetők többsége háborúpárti, és lassan már felmerülhet a békefenntartók küldése is Ukrajnába, ami a harmadik világháború irányába tett veszélyes lépés lenne. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a kijelentésre mind a Kreml, mind az Orosz Állami Duma egy tagja is reagált. Időközben pedig befutott Dmitrij Medvegyev egykori orosz elnök reakciója is. A politikus, aki bár név szerint nem említette meg a magyar kormányfőt, Telegram-oldalán úgy fogalmazott:

Mit szóltok ehhez?” – tette fel a kérdést követőinek.

A politikus azzal folytatta, „a szövetség országai továbbra is a lehető legjobban ellátják a kijevi rezsimet fegyverekkel, tankokkal és egyéb katonai felszerelésekkel. Naponta küldik gyilkos kiképzőiket és véres zsoldosaikat”

Dmitrij Medvegygev gondolatait azzal zárta: „meglátjuk, hogy Európa készen áll-e a »békefenntartók« koporsóinak hosszú sorára”.

Nyitókép: Ekaterina Shtukina / Sputnik / AFP

***

***

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. április 02. 10:23
Az éhezők viadala négyrészes amerikai sci-fi-kalandfilmben a nem túl távoli jövőben Amerika már a múlté, a helyén Panem országa található az azt irányító zsarnoki Kapitóliummal és tizenkét távoli körzetével. A filmben Panem erőszakszervezetét "Békeőröknek" hívják.
Nejem
2023. április 02. 09:56
A koporsókban nem a "békefenttartók" hullái lesznek, hanem kábitószer, sutyimutyi cuccok, fegyver, stb. Úgy mint Afganisztánban csinálták a grísák.. És beindul az üzlet !
Felhasználo74
2023. április 02. 01:15
Konkrétan azért ez mekkora hogy oroszok és az eu is figyeli hogy mit mond a főnök. Még hogy elhanyagolható kis ország mi ? :) velünk foglalkozik az egész világ oltári
letsgobrandon
2023. április 01. 23:57
Artyomovszk (Bahmut) közelében megölték az ukrán fegyveres erők Tornádó nevű büntetőzászlóaljának egykori harcosát, Danyiil Ljasukot, akit 2017-ben civilek kínzásáért ítéltek el. Erről a Strana.ua ukrán hírcsatorna számolt be elsőként a Telegramon. A "Modzsahid" hívójelén ismert nacionalista halálának körülményeit nem pontosították. A kijevi Obolonyszkij kerületi bíróság 2017. április 7-én bűnösnek talált 12 egykori tornádó harcost. Köztük volt Ljascsuk is, akit tíz év börtönre ítéltek civilek kínzása és bántalmazása miatt. Később a "Szavcsenko-törvény" alapján szabadlábra helyezték. https://oroszhirek.hu/civilek-kinzasaert-elitelt-ukran-neonacit-likvidaltak-bahmut-kozeleben/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!