Friss jelentés: légi deszant alakulatok segíthetik a Wagnert Bahmutnál

2023. április 24. 07:51

Washington szerint erősítést kapott a Wagner-csoport Bahmutnál.

2023. április 24. 07:51
null

 A Washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) egyik legutóbbi jelentésében arról ír, hogy a Bakhmut körüli jelenlegi orosz felállás arra utal, hogy

A jelentés felhívja arra is a figyelmet, hogy a Wagner-csoport továbbra is súlyos veszteségeket szenved. A Jevgenyij Prigozsin vezette zsoldoscsapatok előrenyomulásának fenntartása a tetőponton túl megkövetelte az orosz védelmi minisztériumtól, hogy légi deszant alakulatokat vessen be az offenzívába, hogy „a Wagner szinte teljes egészében a városi harcokra koncentrálhasson”.  

Az ISW hozzátettte, hogy „bizonyos szabálytalan orosz alakulatokat is bevetnek Bakhmut közelében, bár feltűnően sokkal korlátozottabb kapacitással, mint Wagner”.

Nyitókép: Youtube

***

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ronon
2023. április 24. 18:34
XDDDDDDDDDDDDDD Pedig a nagyon okos brit hírszerzés azt ugatta hogy már tavaly februárban odavesztek az orosz légideszantos csapatok Kijev és a hosztomeli reptérnél:D
AnyádSeSzeret
2023. április 24. 18:01
lol, "BRÉKING NYÚZ" - hónapok óta lehet tudni, arról se láttam még itt cikket, hogy Surovikin kurvára benne van a tervezésben - mintha Szíriában is csinált volna ilyet, ugye... :)
Pathfinder76
2023. április 24. 17:13
Hetek óta a VDV biztosítja a Wagner erők szárnyait
Akitlosz
2023. április 24. 15:54
Ebben semmi friss nincsen. Több mint egy hete így van. A Mandiner persze nem tájékozódik orosz forrásokból. Már több, mint egy hete kivonták a Wagner alakulatait Bahmuttól északra és délre is. És átcsoportosították őket Bahmutba. A helyüket a reguláris hadsereg ejtőernyősei vették át. Ha a Mandiner tájékozott lenne, akkor nem több mint egy hetes híreket akarna itt előadni friss hírekként. Különben arról is volt már tegnap meg nem erősített hír, hogy ezek az új ejtőernyősök 500 méteres szakaszon már elvágták a Bahmutból kivezető utat északon Hromovénál. De az ukránok ellentámadtak. Az mindenesetre tuti, hogy a forgalmat Bahmutba, Bahmutból tűz alatt tudják tartani az oroszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!