Zelenszkij a katyni mészárlásról: Az ukrán nép egyesül a gyászban a lengyel testvérnemzettel

2023. április 13. 17:42

Az ukrán elnök szerint „a moszkvai totalitárius rezsim továbbra is gyilkol és kínoz”.

2023. április 13. 17:42
null

Varsóban emlékezett meg a katyni mészárlás áldozatairól Andrzej Duda lengyel államfő, aki beszédében hangsúlyozta, „Katynnak nem szabad megismétlődnie, ezért meg kell büntetni az Ukrajnában elkövetett orosz bűntetteket”.

Andrzej Duda közösségi oldalán így tisztelgett az áldozatok emléke előtt:

„A moszkvai totalitárius rezsim ismét embereket gyilkol és kínoz”

A 83 évvel ezelőtti eseményről Volodimir Zelenszkij is megemlékezett közösségi oldalán. A mészárlásról úgy fogalmazott, hogy

tiszteleg a Szmolenszk melletti Katyn (oroszul Katiny) áldozatainak emléke előtt”.

„Ma, hasonlóan, mint 83 évvel ezelőtt, a moszkvai totalitárius rezsim ismét embereket gyilkol és kínoz” – hívta fel a figyelmet Zelenszkij.    

A vonatkozó üzenetet alább olvashatják:

(MTI/Twitter)

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. április 14. 11:13
Erre csak azt tudom mondani, hogy WOLYN.
Reszelő Aladár
2023. április 14. 09:36
Az ukránok most már úgy emlékeznek, hogy sosem voltak részei a Szovjetuniónak, sosem voltak ukránok a vörös hadseregben és pláne nem húzták meg a ravaszt senki ellen. Ők a történelem legelnyomottabb népe, akit mindig az oroszok nyomtak el. Bezzeg Magyarország önként egyesült Németországgal és egyedüli felelős minden gaztettért.
voltospultos
2023. április 14. 08:21
Prince Jeremi Wisniowiecki nicknamed Hammer on the Cossacks. Úgy végezzétek ki őket, érezzék, hogy meghalnak. Egyezzünk meg, hogy a szlávok vérivó állatok, kivéve az elnémetesedett cseheket, meg a nemlétező szlovákokat.
Scio
2023. április 13. 21:29
És tiszteletükre "elzongorázta" a lengyel himnuszt???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!